Çikolatalı Kurabiye
Çikolatalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 bardak toz şeker (1 parmak az)
- 125 gram tereyağı
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı pekmez
- ½ çay kaşığı tuz
- ½ silme çay kaşığı karbonat
- 1 paket vanilin
- 120 gram çikolata
Çikolatalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağını büsbütün erit, oda sıcaklığında soğumaya bırak. Ilık/soğuk hale gelince (parmağımızı batırınca elimizi yakmayacak) hamur kasesine al.
- Üzerine toz şekeri ekleyip karıştır. Yumurtayı ek edip homojen olana kadar çırp. Akabinde pekmezi ekleyip tekrar karıştır.
- Un, mısır nişastası, karbonat, vanilin ve tuzu ekleyip spatula ile hamur toparlanana kadar karıştır (yoğurup fazla çalıştırma)
- Doğranmış/ damla çikolatayı hamura eşit dağılacak biçimde karıştır.
- Hamuru streçle kaplayıp, buzdolabında yaklaşık 30 dakika dinlendir.
- Tepsiyi pişirme kâğıdıyla kapla. Hamurdan iri kesimler (büyük ceviz–küçük mandalina arası) koparıp aralıklı diz. (çok basıp yayma; fırında yayılacaktır)
- Önceden ısıtılmış, fansız fırında 180°c’de 11–12 dakika pişir. Kenarlar sabitlenip üstü hâlâ hafif yumuşakken çıkar.
- Tepside birkaç dakika dinlendirip, tel ızgarada ılınmaya bırak; kıvamı oturacaktır.
Çikolatalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














