Çikolatalı Kurabiye

Çikolatalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 bardak toz şeker (1 parmak az)
  • 125 gram tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • ½ çay kaşığı tuz
  • ½ silme çay kaşığı karbonat
  • 1 paket vanilin
  • 120 gram çikolata

Çikolatalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını büsbütün erit, oda sıcaklığında soğumaya bırak. Ilık/soğuk hale gelince (parmağımızı batırınca elimizi yakmayacak) hamur kasesine al.
  2. Üzerine toz şekeri ekleyip karıştır. Yumurtayı ek edip homojen olana kadar çırp. Akabinde pekmezi ekleyip tekrar karıştır.
  3. Un, mısır nişastası, karbonat, vanilin ve tuzu ekleyip spatula ile hamur toparlanana kadar karıştır (yoğurup fazla çalıştırma)
  4. Doğranmış/ damla çikolatayı hamura eşit dağılacak biçimde karıştır.
  5. Hamuru streçle kaplayıp, buzdolabında yaklaşık 30 dakika dinlendir.
  6. Tepsiyi pişirme kâğıdıyla kapla. Hamurdan iri kesimler (büyük ceviz–küçük mandalina arası) koparıp aralıklı diz. (çok basıp yayma; fırında yayılacaktır)
  7. Önceden ısıtılmış, fansız fırında 180°c’de 11–12 dakika pişir. Kenarlar sabitlenip üstü hâlâ hafif yumuşakken çıkar.
  8. Tepside birkaç dakika dinlendirip, tel ızgarada ılınmaya bırak; kıvamı oturacaktır.

Çikolatalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Garnitürlü Salata (Çok Kolay Lezzetli)
Tatlı Toz Biberli Mahlepli Pastane Usulü Tuzlu Kurabiye
Kadayıf Tatlısı (Videolu)
Bayatlamayan Lokmalık Kurabiye (Videolu)
Simit Ve Kaşarlı Sucuklu Simit
Tereyağlı Soslu Alabalık Kızartması
Hdabla | © 2025 |