Çikolatalı Kruvasan

Çikolatalı Kruvasan Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket maya
- 1 yumurta akı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 4-4.5 su bardağı un (undan una değişiklik gösteriyor denetimli koyun)
Arası için;
- 1 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında beklemiş olacak)
İç harcı;
- Çikolatalı saralle
Çikolatalı Kruvasan Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle un hariç tüm materyalleri koyup biraz karıştıralım.
- Daha sonra unu denetimli formda ekleyip ele yapışmayan un elde edelim.
- 1 saat mayalanmasını bekleyelim.
- Mayalanan hamuru un serptiğimiz masaya koyup biraz daha yoğuralğm ve hamuru iki eşit kesime bölelim.
- İlk hamuru 7 kesime ayıralım.
- Hamuru tek tek açalım ve ortalarına tereyağ sürelim.
- En son ki hamura tereyağ sürmeden üste koyup elimizle açalım ve sonra oklavayla açabildiğimiz kadar açıp hamuru pizza üzere 12 kesime bölelim.
- Arasına çikolatalı saralle sürelim ve kruvasan formunda saralım.
- Aynı süreci öteki ayırdığımız hamur içinde yapalım.
- Üzerine yumurta sarısını sürelim.
- Hamuru tepside biraz bekletelim.
- 200 derece fırında denetimli biçimde pişirelim.
- Soğuduktan sonra dilerseniz üzerine pudra şekeri ilave edip servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun 😊.
Çikolatalı Kruvasan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



