Çikolatalı Katmer Tarifi

Çikolatalı Katmer Tanımı İçin Malzemeler

  • 10 adet yufka
  • 6 yemek kaşığı tereyağı
  • Antep fıstığı
  • Kahvaltılık çikolata

Çikolatalı Katmer Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tereyağımızı eritiyoruz.
  2. Ardından yufkalardan birini tezgaha alıp her yerine gelecek halde tereyağı sürüyoruz.
  3. Yufkanın kenarına kahvaltılık çikolatadan 1 kaşık dolusu koyuyoruz. ( isteğe bağlı azaltabilir yahut çoğaltabiliriz).
  4. İnce öğüttüğümüz antep fıstığından 1 tatlı kaşığı serpiştiriyoruz.
  5. Yufkayı beklemeden sarıyoruz ve gül formunu veriyoruz.
  6. Pişireceğimiz borcama diziyoruz.
  7. Bütün yufkaları bu halde yapıp tavaya diziyoruz.
  8. 180 derecede yaklaşık 10 dk kızarana kadar pişiriyoruz.
  9. Servis tabağına alıp üzerine antep fıstığı serpip servis edebiliriz.

Afiyet olsunn. 🙂

Çikolatalı Katmer Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Beşamel Soslu, Patates Yatağında Tavuk Sote
Keloğlan Çorbası
Domatesli Pirinç Pilavı (Videolu)
Kendi Sosunla Pişen Kek
Enfes Hatay Usulü Dürüm
Anne Sütlacı
Hdabla | © 2025 |