Çikolatalı İncir Uyutan

Çikolatalı İncir Uyutan Tanımı İçin Malzemeler

  • 10-12 adet kuru incir
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çimdik tuz
  • 50 gram yarım bar yada yarım paket damla çikolata

Çikolatalı İncir Uyutan Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İncirileri sıcak suda bekletiyoruz yumuşayana kadar sonra yıkayıp kök kısmını ayıklayıp üç dört kesime ayırıyoruz.
  2. Sütü ısıtıyoruz kaynar olmasına gerek yok ılıktan biraz sıcak.
  3. Rondoya incirleri ve sütü alıp çekiyoruz tarçını ve tuzu ek edip kaselere bölüştürüyoruz.
  4. Benmari yordamı çikolataları eritip üzerine gezdiriyoruz buzdolabında en az bir saat bekletip afiyetle tüketiyoruz 🌸.

Çikolatalı İncir Uyutan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Limon Soslu Tartolet Şöleni
Muhallebili Puding
Dereotlu Peynirli Poğaça
İçi Dolu Balparmak Tatlısı
Kahve Yanına Küp Çikolata (Buz Kalıbında)
Mor Rüya (Lahana Salatası)
Hdabla | © 2025 |