Çikolatalı Hurma Topları

Çikolatalı Hurma Topları Tanımı İçin Malzemeler

  • 9-10 adet hurma
  • 1 yemek kaşığı dolusu fıstık ezmesi
  • 1 su bardağı mısır gevreği
  • 80 gram biter çikolata

Çikolatalı Hurma Topları Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hurmaları ortadan ikiye bıçak yardımıyla ayırıp çekirdeklerini çıkarıyoruz.
  2. Çekirdeklerini çıkardığımız hurmaların ortasını fıstık ezmesiyle doldurup uçlarını birleştiriyoruz.
  3. İç dolgusunu tamamladığımız hurmaları evvel benmari metodu erittiğimiz çikolataya akabinde bir bardak yardımıyla ufaladığımız mısır gevreğine buluyoruz.
  4. 15 dakika buzdolabında beklettikten sonra yemeye hazır. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Benim kullandığım fıstık ezmesi akışkan bir kıvama sahip olduğu için hurmaların ortasını doldurduktan sonra 10 dakika kadar buzlukta bekletip daha sonra çikolataya buladım. İç dolgusu ve dış kaplama olarak kullandığımız çikolata seçimi de büsbütün tercih sıkıntısıdır. Fındık kreması ya da sütlü çikolata da kullanılabilir.

Çikolatalı Hurma Topları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Big Mac Roll
Kahvaltılık Domatesli Yumurta
Kremalı Mantarlı Tavuk
Ispanaklı Mantar Dolması (Efsane)
Mantarlı Soslu Tavuk Göğsü
Pamuk Gibi Muzlu Rulo Pasta
Hdabla | © 2025 |