Çikolatalı Etimek Tatlısı

Çikolatalı Etimek Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Kare borcam için:
- 16 adet etimek
Şerbeti için:
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
Muhallebisi için:
- 1 çay bardağı şeker
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı damla sakızı
Üzeri için:
- 1 paket krema
- 80 gram çikolata (bitter ve sütlü karışık kullandım)
Çikolatalı Etimek Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce şekeri tavaya alıp eritin, üzerine dikkatli halde suyu ekleyip şeker eriyene kadar kısık ateşte kaynatıp karamelize yapın.
- Şerbeti ekmeklerin üzerine eşitçe dökün.
- Diğer yandan muhallebi için; vanilya ve damla sakızı hariç tüm malzemeyi tencereye alıp orta ateşte yoğunlaşana dek pişirin.
- Kıvam alıp kaynamaya başlayınca damla sakızı ve vanilyasını ekleyip ocaktan alın.
- İlk sıcaklığı geçince etimeklerin üzerine döküp soğumasını bekleyin.
- Son olarak üzeri için; çikolata ve kremayı uygun bir tavada kısık ateşte çikolata eriyene kadar karıştırarak sosu hazırlayın ve muhallebin üzerine eşitçe dökün.
- Buzdolabında 3-4 saat beklettikten sonra dilediğiniz üzere süsleyip, servis edebilirsiniz.
- Şeker ölçüsünü kendi damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz.
- Damla sakızı muhallebiye çok yakışıyor diye ekledim, yoksa kural değil.Afiyet olsun 🍫👌🏻❤️.
Çikolatalı Etimek Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




