Çikolatalı Donut
Çikolatalı Donut Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı ılık süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 çimdik tuz
- 1 paket kuru maya yahut yarım paket yaş maya
- 1 paket vanilya
- 75 gram margarin yahut tereyağı
- 4 su bardağına yakın un (son bardak kontrollü)
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Üzerine;
- Hazır glazür
Yada;
- Sürülebilir çikolata
- Krema
- Pasta süsü
Çikolatalı Donut Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sütü ılıtıp şeker ve mayayı ekleyelim yeterlice karıştıralım.
- Sonra sırasıyla tüm gereçleri ekleyelim. Yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurun üzerini kapatıp 40 dakika kadar mayalandıralım.
- Tezgaha yağlı kağıt açıp hamuru kalın bir biçimde açalım bir santim kadar.
- Büyük bardak ile bastırıp evvel hal çıkaralım. Ortası için ben krema duyu kullandım.
- Şekil verdiğimiz donatları kağıt üzerinde 30 dakika kadar bekletelim.
- Kenar hamurları tekrar bir ortaya getirip birebir süreci yapalım.
- Daha sonra kızartma tavamızda bol yağ ile gerili önlü kızartalım.
- Glazürü kaseye boşaltıp 2 yemek kaşığı su ile açın karıştıralım. Yada benmari tarzı eritilmiş çikolataya krema ek edip açalım.
- Kahvaltılık çikolatada olur,kuvertür çikolatada olur.
- Kızaran ve soğuyan donutları glazüre batırarak üzerini dilediğimiz üzere süsleyebiliriz.
Çikolatalı Donut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















