Çikolatalı Çilekli Pasta

Çikolatalı Çilekli Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Kek hamuru için;

  • 3 oda sıcaklığında yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt + yarım su bardağı su (karıştırılacak)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 50 gram toz kakao
  • Çay kaşığının ucuyla tuz
  • 3 su bardağı un (ayrıca gerekirse 1-2 kaşık daha)
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı sert kahve (americano yahut filtre. hiçbiri yoksa granül kahve)

Pastacı kreması için;

  • 2.5 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 1 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı krem şanti

Ganaj ve süsleme için;

  • 200 gram bitter çikolata
  • 1 kutu krema
  • 14 adet büyük çilek

Ayrıca içine;

  • Dilimlenmiş çilek parçaları

Çikolatalı Çilekli Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle keki pişirelim. Bunun için karıştırma kabına yumurtaları ve şekeri alalım. Mikser ile köpük köpük olup boza kıvamına gelene kadar çırpalım. Akabinde sıvı yağ ekleyelim.
  2. Sonrasında su ile açıp ayran haline getirdiğimiz yoğurdu ekleyelim ve karıştıralım. Sonra sırayla kuru materyalleri ekleyelim. Mikserle 1 dk boyunca çırpalım.
  3. En son kahveyi sıcak su ile açıp sıcak haldeyken harca yavaş yavaş ekleyelim. Eklerken bir yandan da mikserle çırpmaya devam edelim. Büsbütün karıştığında kek harcımız hazır.
  4. 20-22 cm’lik bir kek kalıbının tabanını yağlı kağıt ile kaplayıp kalıbın iç kenarlarını da sıvı yağ ile yağlayalım. Kek harcımızın yarısını kek kalıbına dökelim. Şayet birebir boyutta 2 kek kalıbınız varsa birebir anda fırında pişirebilirsiniz. Şayet yoksa harcın yarısını 180 derecede yaklaşık 30 dk pişirip fırından aldıktan birkaç dk sonra kalıptan çıkararak soğutma teli üstüne alabilirsiniz.
  5. Sonra birebir kalıpta harcın öbür yarısını yeniden 30 dk kadar pişirebilirsiniz. 2 seferde pişiriyoruz zira harcımız fazla olduğu için dışını kurutup içini pişirmeyebilir. Ayrıyeten 2 seferde pişirip 2 katlı bir kek yapıyoruz. Keki ortadan bölmek üzere bir uğraşınız da olmuyor.
  6. 2 kek harcını da pişirdikten sonra soğumaya bırakalım.
  7. Kekimiz fırındayken şayet ortası çok kabardıysa kenarları kabarmadıysa şöyle bir yol izleyebiliriz. Keki fırından aldıktan sonra ve 2-3 dk sonra birinci sıcağı çıkınca elimizle kekin üzerine baskı yaparak düzleyebiliriz.
  8. Kekimiz biçim alıp düz hale gelecektir. Kek şimdi sıcakken bunu yapabiliriz soğuduktan sonra artık olmaz.
  9. Kekler pişerken o sırada pastacı kremasını da hazırlayalım. Bunun için küçük uzunluk bir tencereye süt, yumurta, şeker, nişasta ve unu ek edelim. Altını açmadan evvel çırpıcı ile karıştıralım ki topak kalmasın. Sonrasında altını açıp kısık ateşte devamlı karıştırarak yoğunlaşıp göz göz olana kadar pişirelim.
  10. Piştikten sonra altını kapatıp tereyağ ve vanilyayı ekleyelim ve tereyağ eriyene kadar devamlı karıştıralım. Sonrasında bekletmeden cam ve yayvan bir borcama aktaralım. Muhallebinin üzerine streç yapıştırıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyelim.
  11. Ardından buzdolabına kaldırıp 1 saat soğumasını sağlayalım. Buzdolabından çıkarıp çırpma kasesine alalım ve mikserle güzelce çırpalım. Akabinde 2 yemek kaşığı dolusu krem şanti ekleyip mikserle 4-5 dk çırpalım.
  12. Krema hazır artık sıkma torbasına alabiliriz. Sıkma torbanız yoksa kaşıkla da dökebilirsiniz.
  13. Üzerini süslemek için; çileklerimizi hazırlayalım. Çilekleri güzelce yıkayıp kurutalım. Derince bir kaseye çikolatayı alalım.
  14. Kremayı kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtalım ve çabucak çikolatanın üzerine dökelim. 1 dk sonra homojen olana kadar karıştıralım.
  15. 14 adet çileği bu çikolataya batırıp çıkaralım ve yağlı kağıt üzerine dizelim. Buzdolabına gönderip düzgünce soğumasını sağlayalım. (kalan çikolatayı pastanın en üstüne süreceğiz)
  16. Bu sırada çileklerin üzerine ayrıyeten beyaz çikolata ile şeritler yapıp süsleyebilirsiniz. Bunun için az ölçüde beyaz çikolatayı buzdolabı poşeti içine alıp sıcak suyun içine atalım ve erimesini sağlayalım.
  17. Poşetin ucuna minik bir delik açalım ve çileklerin üstüne beyaz şeritler oluşturalım. Tekrardan buzdolabına gönderip soğutalım.
  18. Bu sırada kek standımızı alarak standın orta kısmına bir yemek kaşığı kadar pasta kremamızdan sürelim. Bu alttaki kek tabanının kaymaması için hoş bir ayrıntı.
  19. Kremayı tabana yaydıktan sonra pişirdiğimiz keklerden birini aykırı çevirerek standın ortasına yerleştirelim. Kaşık ile süt dökerek kekimizi biraz ıslatalım. Çok ıslatmayın bu sefer de parçalanır dağılır.
  20. Ardından pasta kremamızın yarısını bu kekin üzerine eşit bir biçimde yayalım. Üzerine de bol bol minik minik doğradığımız çilekleri serpiştirelim.
  21. Ardından öteki kek modülünü da kremanın üzerine aykırı bir formda koyalım ve yeniden süt ile azıcık ıslatalım.
  22. Kalan kremayı da bu ikinci katmanın üzerine yaydıktan sonra çilekleri süslemede kullandığımız artan çikolatayı pastanın en üstüne dikkatli bir formda kaşık ya da spatula yardımı ile yayalım.
  23. Çikolataya buladığımız çilekleri kekin üstüne sıra halinde dizelim. Buzdolabında en az 4-5 saat, mümkünse bir gün bekletelim. Afiyet olsun ♥️

Not:Daha ayrıntılı videolarıma erişmek isterseniz beni ınstagram üzerinden takip etmeyi unutmayın ♥️.

Çikolatalı Çilekli Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Farklı Lezzetli Ekmek Üstü Kahvaltı
Bademli Kavrulmuş Erişte Pilavı
Ciabatta Ekmeği
Bal Kabaklı Muhallebi (8+ Ay)
Tavada Kazandibi-pratik
Köz Patlıcanlı Biberli Börek (Mükemmel Lezzet)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet