Çikolata Soslu Tiramisu Pasta

Çikolata Soslu Tiramisu Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;

  • 4 yumurta (oda sıcaklığında)
  • 4 fincan toz şeker
  • 1 su bardağı süt (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı un
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 paket şekerli vanilin

Kekin sosu için;

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 2 adet hobby çikolata ya da 2 yemek kaşığı çokomel

Krema için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
  • 1 paket krema (krema soğuyunca ekliyoruz )

Kedi lisanı sos için;

  • 1,5 su bardağı bir tık sıcak olacak biçimde ılık su
  • 2 yemek kaşığı granül kahve
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket kedi dili

Çikolata Soslu Tiramisu Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak yumurtalarımızı ve şekerimizi 8 dakika çırpıyoruz .
  2. Üzerine süt ,sıvıyağ koyup, un ,kakao şekerli vanilin ve kabartma tozumuzu eleyerek üzerlerine ekleyip çırpıyoruz .
  3. 180° derecelik evvelden ısıttığımız fırına veriyoruz azamî 30 dakikada oluyor (fırınların pişirme kalitesine nazaran değişkenlik gösterebilir) fırından aldığımız kekin 1 tane kürdan yardımıyla her yerini deliyoruz ve soğumaya alıyoruz.
  4. Bir tencereye süt, toz şeker ,kakao sıvı yağı ve hobby çikolata ya da 2 yemek kaşığı çokomelimizi koyup hafifçe çırpar formda karıştırıyoruz altı kısık ocağımızda karıştırarak 15 dakika kaynatıp ocaktan alıyoruz. (dibinin tutmaması gerekiyor yoksa kakao yanıksı kokar).
  5. Bir tencereye süt, toz şeker, yumurta sarısı ,un ve nişastamızı katıp altı kısık ocağımızda karıştırarak pişiriyoruz ,kremamız olunca şekerli vanilin ve tereyağını ya da margarini ekleyip karıştırıyoruz .
  6. Altını kapatıp soğumaya alıyoruz (soğuyunca 1 paket kremamızı ekleyip çırpıyoruz).
  7. Soğuyan kekimizin üzerine soğuyan çikolatalı sosumuzu ekliyoruz bir kasede granül kahve ve şekeri bir tık sıcak olacak formda ılık suda eritiyoruz .
  8. Kedi dillerimizi erittiğimiz kahveye bandırıp sosladığımız kekin üzerine yerleştiriyoruz.
  9. Yerleştirdiğimiz kedi dillerimizin üzerine pasta kremamızı ekleyip düzlüyoruz kakakomuzu saplı küçük çay süzgeci yardımıyla serpiyoruz {ben sade kakaolu sevmediğim için -üzerine kakaolu petibör bisküviyi robottan geçirip ekledim hindistan cevizi ve hazır çikolata sosuyla nokta kondurup süsledim}.

Çikolata Soslu Tiramisu Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mercimekli Köfte
Çay Menüm
Orman Meyveli Crumble Kek
Etimek Tatlısı
Kıymalı Patates Sarma
Patatesli Poğaça
Hdabla | © 2025 |