Çikolata Soslu Tiramisu Pasta
Çikolata Soslu Tiramisu Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 4 yumurta (oda sıcaklığında)
- 4 fincan toz şeker
- 1 su bardağı süt (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı un
- 4 yemek kaşığı kakao
- 2 paket kabartma tozu
- 2 paket şekerli vanilin
Kekin sosu için;
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı kakao
- 2 adet hobby çikolata ya da 2 yemek kaşığı çokomel
Krema için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yumurta sarısı
- 4 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
- 1 paket krema (krema soğuyunca ekliyoruz )
Kedi lisanı sos için;
- 1,5 su bardağı bir tık sıcak olacak biçimde ılık su
- 2 yemek kaşığı granül kahve
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket kedi dili
Çikolata Soslu Tiramisu Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yumurtalarımızı ve şekerimizi 8 dakika çırpıyoruz .
- Üzerine süt ,sıvıyağ koyup, un ,kakao şekerli vanilin ve kabartma tozumuzu eleyerek üzerlerine ekleyip çırpıyoruz .
- 180° derecelik evvelden ısıttığımız fırına veriyoruz azamî 30 dakikada oluyor (fırınların pişirme kalitesine nazaran değişkenlik gösterebilir) fırından aldığımız kekin 1 tane kürdan yardımıyla her yerini deliyoruz ve soğumaya alıyoruz.
- Bir tencereye süt, toz şeker ,kakao sıvı yağı ve hobby çikolata ya da 2 yemek kaşığı çokomelimizi koyup hafifçe çırpar formda karıştırıyoruz altı kısık ocağımızda karıştırarak 15 dakika kaynatıp ocaktan alıyoruz. (dibinin tutmaması gerekiyor yoksa kakao yanıksı kokar).
- Bir tencereye süt, toz şeker, yumurta sarısı ,un ve nişastamızı katıp altı kısık ocağımızda karıştırarak pişiriyoruz ,kremamız olunca şekerli vanilin ve tereyağını ya da margarini ekleyip karıştırıyoruz .
- Altını kapatıp soğumaya alıyoruz (soğuyunca 1 paket kremamızı ekleyip çırpıyoruz).
- Soğuyan kekimizin üzerine soğuyan çikolatalı sosumuzu ekliyoruz bir kasede granül kahve ve şekeri bir tık sıcak olacak formda ılık suda eritiyoruz .
- Kedi dillerimizi erittiğimiz kahveye bandırıp sosladığımız kekin üzerine yerleştiriyoruz.
- Yerleştirdiğimiz kedi dillerimizin üzerine pasta kremamızı ekleyip düzlüyoruz kakakomuzu saplı küçük çay süzgeci yardımıyla serpiyoruz {ben sade kakaolu sevmediğim için -üzerine kakaolu petibör bisküviyi robottan geçirip ekledim hindistan cevizi ve hazır çikolata sosuyla nokta kondurup süsledim}.
Çikolata Soslu Tiramisu Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













