Çikolata Soslu Pamuk Kek

Çikolata Soslu Pamuk Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
- Üzeri için (isteğe bağlı)
- 1 paket krema (200 ml)
- 120 gram çikolata
Çikolata Soslu Pamuk Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm materyaller oda ısısında olmalı. Birinci olarak yumurta ve şekerleri köpük köpük olana kadar çırpın.
- İçerisine sıvı gereçleri ekleyin çırpmaya devam edin.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin ve güzelce karıştırın.
- Tereyağ ile yağladığınız kalıba hazırladığınız harcınızı dökün.
- 180 derece evvelden ısıtılmış fırında ortalama 30 dk (benim fırınım için geçerli) pişirin.
- Kürdan yahut bıçak yardımıyla pişip pişmediğini denetim edebilirsiniz.
- Son olarak kremayı ısıtın kenarları fokurdamaya başladığında kapatıp içerisine kesimlere böldüğünüz çikolata kesimlerini eriyene kadar karıştırıp üzerine dökerek servis edebilirsiniz….
Afiyet olsun 🌸
Çikolata Soslu Pamuk Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
