Çikolata Kaplı Mozaik Pasta

Çikolata Kaplı Mozaik Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket sütlü petibör bisküvi
- Yarım paket kakaolu petibör bisküvi
- 1 bardak süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 50 gram tereyağı
- 1 buçuk yemek kaşığı şeker
- 100 gram sütlü çikolata
Çikolata Kaplı Mozaik Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Çikolatayı benmari yolu eritip silikon kabın alt tabanına ve kenarlarına sürelim.
- Buzluğa koyarak donması için yarım saat bırakalım.
- Bu sırada tereyağını eritelim.
- Tereyağına sütü, kakaoyu ve şekeri ekleyip ocakta 5 dakika şeker eriyene kadar karıştıralım.
- Bisküvileri 4-5 modüle kıralım.
- Sıvı karışımla bisküvileri yeterlice karıştıralım.
- Buzlukta donan çikolatalı tabanın üstüne mozaik pasta karışımını ekleyelim.
- Altını da güzelce bastırıp, düzeltelim.
- Tekrar donması için 2 saat buzluğa bırakalım.
- 2 saat sonra kalıptan dikkatlice çıkartıp, servis edebilirsiniz.
Çikolata Kaplı Mozaik Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





