Çikolata Kaplı Fıstıklı Kıyır Kurabiye

Çikolata Kaplı Fıstıklı Kıyır Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram yumuşak margarin
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 fincan sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı tüm antep fıstığı
- Aldığı kadar un
Dışını kaplamak için:
- 300 gr kuvertür çikolata
Çikolata Kaplı Fıstıklı Kıyır Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağ, sıvı yağ ve pudra şekeri güzelce yoğurulur.
- Ardından nişasta eklenip yoğurulmaya devam edilir.
- Sonra vanilya ,kabartma tozu eklenip karıştırılıp un yavaş yavaş eklenmeye başlanır.
- Toparlanan hamur yumuşak ele yapışmayan kıvama gelince tüm antep fıstıkları eklenip karıştırılır.
- Sonra fındık ya da ceviz büyüklüğünde seçim sizin yuvarlanıp yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
- 180 derece alt üst ayarlı (fansız) evvelden ısıtılmış fırınin orta rafinda 25-30 dk ortası denetim edilerek pişirilir. (hafif pembelesince pişmiş demek. ).
- Çıkarılan kurabiyeler uygunca soğuduktan sonra benmari adabı eritilmiş çikolataya bulanıp tekrar yağlı kağıda dizilir.
- Donunca harika kurabiyelerimiz hazır. Afiyet olsun.
Çikolata Kaplı Fıstıklı Kıyır Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






