Çiğköfte

Çiğköfte Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo esmer köftelik bulgur

Bulguru ıslatmak için;

  • 3 su bardağı sıcak su

Diğer gereçler;

  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • 3 diş iri sarımsak
  • 1 adet iri soğan
  • 3 yemek kaşığı dolusu domates salçası
  • 3 yemek kaşığı ketçap

Baharatlar;

  • İsot
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Tuz

Çiğköfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bulguru bir kaba döküp üstüne 2 su bardağı sıcak su döküp ağzını kapatıp 10 dakika bekleyelim şişmesini sağlayalım.
  2. Başka bir kapta rendelenen soğan ,sarımsak ve öteki tüm gereçleri ekleyerek karıştıralım.
  3. Şişen bulgurun üstüne dökelim.
  4. Elimizle biraz karıştırıp sonra blendarla 15 dakika çektirelim.
  5. Yumuşayan çiğkoftemiz servise hazır. Afiyet olsun.

Çiğköfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

San Sebastian Chescake
Sebzeli Karides
Cevizli Şerbetli Tatlı
Tavada Patatesli Kasarlı Yumurta
Nar Ekşili Efsane Kısır
Maraş Usulü Yoğurtlu Kebap
Hdabla | © 2025 |