Çiğköfte

Çiğköfte Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo esmer köftelik bulgur
Bulguru ıslatmak için;
- 3 su bardağı sıcak su
Diğer gereçler;
- 2 su bardağı sıvı yağ
- 3 diş iri sarımsak
- 1 adet iri soğan
- 3 yemek kaşığı dolusu domates salçası
- 3 yemek kaşığı ketçap
Baharatlar;
- İsot
- Kimyon
- Karabiber
- Tuz
Çiğköfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bulguru bir kaba döküp üstüne 2 su bardağı sıcak su döküp ağzını kapatıp 10 dakika bekleyelim şişmesini sağlayalım.
- Başka bir kapta rendelenen soğan ,sarımsak ve öteki tüm gereçleri ekleyerek karıştıralım.
- Şişen bulgurun üstüne dökelim.
- Elimizle biraz karıştırıp sonra blendarla 15 dakika çektirelim.
- Yumuşayan çiğkoftemiz servise hazır. Afiyet olsun.
Çiğköfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
