Ciğer Sote
Ciğer Sote Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kuzu ciğer
- 2 adet soğan
- 4 adet biber
- 4 adet orta uzunluk domates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kekik
Ciğer Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ciğerler kuşbaşı doğranır.
- Ilık suda yıkanır kanı yıkanır süzülür, kızgın yağa atılır.
- Ciğer suyunu salınca ciğerin suyu dökülür.
- Tekrar tavaya yağ koyup ciğer kavrulur.
- Ciğer kavrulunca birinci evvel kuşbaşı soğan biber kavrulur.
- Sonra kuşbaşı domates katılır.
- Son olarakta tuz karabiber kimyon kekik pul biber bunlar katılıp iki dakika kavrulur. Son olarak servise hazır.
Ciğer Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














