Ciğer Sote

Ciğer Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg dana ciğeri (dilerseniz kuzu ciğeri de kullanabilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Pul biber
  • 1 su bardağı sıcak su
  • (isteğe bağlı 1 adet soğan eklenebilir)

Ciğer Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Zarını soyup doğrayarak süzgeçte beklettiğimiz 1 kg ciğeri tencereye alarak suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim.
  2. Bir su bardağı sıcak su ek edip yaklaşık 10-15 dakika pişirelim.
  3. Daha sonra tereyağı ve baharatları ek edip, yaklaşık 10 dk kadar pişmeye bırakalım.
  4. Ciğer sotemiz servise hazır.Şimdiden afiyet olsun.

Ciğer Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Taze Fasulye
Bademli Gevrek Kurabiye
Erzurum Ketesi
Fırın Patatesli Doyurucu Salata
Boşnak Kosova Mantısı
Bayat Ekmekten Pratik Börek (Videolu)
Hdabla | © 2025 |