Ciğer Sote
Ciğer Sote Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg dana ciğeri (dilerseniz kuzu ciğeri de kullanabilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Pul biber
- 1 su bardağı sıcak su
- (isteğe bağlı 1 adet soğan eklenebilir)
Ciğer Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- Zarını soyup doğrayarak süzgeçte beklettiğimiz 1 kg ciğeri tencereye alarak suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim.
- Bir su bardağı sıcak su ek edip yaklaşık 10-15 dakika pişirelim.
- Daha sonra tereyağı ve baharatları ek edip, yaklaşık 10 dk kadar pişmeye bırakalım.
- Ciğer sotemiz servise hazır.Şimdiden afiyet olsun.
Ciğer Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









