Ciğer Sote
Ciğer Sote Tanımı İçin Malzemeler
- Kuzu, dana yahut tavuk ciğeri
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 orta uzunluk soğan
- 3 orta uzunluk patates
- Kaynamış su
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1,5 çay kaşığı tuz
Ciğer Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- Temizlediğimiz ciğerleri yıkayıp yayvan bir tencereye alalım. Yüksek ateşte kapağını kapatıp ciğerlerin suyunu salmasını sağlayalım.
- Ara orta kapağını açmadan tencereyi sağa sola hafif sallayarak tencereye yapışmamasını sağlayalım.
- Suyunu saldıktan sonra ateşi kısalım, ciğerlerin çıkan suyun bir kısmını çekmesini sağlayalım.
- Sıvıyağı salçayı ve yarım ay halinde doğradığımız soğanları ekleyelim.
- Soğanlar hafif pişince, doğranmış patatesleri ve kaynamış suyu ekleyelim. Ben az sulu yaptım. 1,5 su bardağı kadar su ekledim.
- Tuz ve baharatları da ekleyelim karıştırıp pişmeye bırakalım. Ben aşağı üst 30 dk kadar pişirdim.
Afiyet olsun 🫠
Ciğer Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






