Ciğer Kavurma
Ciğer Kavurma Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet kuzu ciğeri
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 adet soğan
- 1 fincan zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
Ciğer Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ciğerin zarını çıkarıp doğrayalım.
- Sütte yarım saat bekletelim.
- Soğanları doğrayalım.
- Ciğeri süzgeçte süzüp unun içine katıp karıştıralım.
- Tekrar süzgecte sallayıp fazla unu temizleyelim.
- Soğanı yağda kavuralım cigeri ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Baharatları ekleyelim.
- Ciğerler pişince kapatalım.
Ciğer Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









