Çiğ Sütten Tereyağı

Çiğ Sütten Tereyağı Tanımı İçin Malzemeler
- İsteğe bağlı süt
Çiğ Sütten Tereyağı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak çiğ aldığımız sütü kaynatalım kaynadıktan sonra 1 gece buzdolabında bekletelim.
- Ertesi gün kaymağını üstten alalım ben kaymağını alıp buzlukta biriktiriyorum bu sefer size 10 litrelik sütle çıkan tereyağını göstermek için yapıcam.
- Eğer buzlukta beklettikleriniz varsa bir gün öncesinden buzdolabına koyup çözülmesini bekleyin.
- Çözülen kaymağı yahut taze olan kaymağınız varsa bir mixer ile çırpmaya başlayın.
- Krema kıvamı alacak çırptıkça krem şanti kıvamı alacak siz çırptıkça yağı suyundan ayrılmaya başlıcak .
- İzlediğiniz görüntülerde yağ oranı yüksek sütler kullanılıyor ve bunu bulmak imkansız olduğu için su eklerseniz güzelce cıvık olacak ve tülbent içinde bekletmeniz gerekecek bununla uğraşmamak için yalnızca mixer ile yaklaşık 25-30 dk çırpma sürecinden sonra yağınız ayrılacak .
- Bir kaba soğuk su ve buz ekleyin yağınız ayrılınca elinizle toparlayıp buzlu suyun içine ekleyin ve yıkamaya başlayın su pak çıkıncıya kadar bu süreci yapıyoruz ve tereyağımız hazır afiyet olsun ❤️.
Çiğ Sütten Tereyağı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






