Çiğ Köfte Tarifi

Çiğ Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı esmer köftelik bulgur
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı kaynar su
- 1 adet soğan
- 3-4 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı isot
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı reyhan
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tane domates
Çiğ Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle 2 su bardağı esmer köftelik bulgurun üzerine 1 su bardağı kaynar su ekleyip kaşık yardımıyla karıştıralım ve 5 dakika dinlenmeye bırakalım.
- Ardından 1 adet soğanı ikiye üçe bölelim ve sarımsakları robota alıp çekelim.
- Daha sonra 1 tane domatesi de ikiye üçe bölüp tekrar robota katalım.
- Ardından 1 su bardağı kaynar suyla ıslatıp beklettiğimiz 2 su bardağı bulguru, 1 çay bardağı zeytinyağını, yarım çay bardağı nar ekşisini, 1 tatlı kaşığı toz biberi, 1 tatlı kaşığı pul biberi, 1 tatlı kaşığı sumak, 1 tatlı kaşığı isot, 1 tatlı kaşığı reyhan, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz, 2 yemek kaşığı biber ve 1 yemek kaşığı domates salçasını da üzerine ekliyoruz.
- Robotun kapağını kapatalım. 2-3 dakika boyunca düşük evrede. 5 dakika yüksek periyotta çalıştıralım. Robotunuzun yanmaması için 5 dakika bekleyip. 3-4 dakika daha çalıştıralım.
- Başka bir kaba alıp elimizle azcık yoğurup. Sıkmaç yapalım.
- Servis tabağına en alta marul dizip üzerine köfteleri dizelim. Ben limon dilimleri ile süsledim. Siz dilediğiniz üzere servis edebilirsiniz. Afiyet olsn;).
Çiğ Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






