Çiğ Köfte

Çiğ Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 su bardağı çiğ köftelik bulgur
  • 1 su bardağı sıvı yağ +zeytin yağ
  • 1 büyük uzunluk soğan posası
  • 2 büyük uzunluk domates
  • 1 su bardağı isot
  • 2 yemek kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tatlı pul biber
  • Yarım tatlı kaşığı acı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 3 diş sarımsak rendesi
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • Yarım çay bardağı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı domates ve biber salçası

Çiğ Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel karıştırma kabımızın içine çiğ köftelik bulgurumuzu koyuyoruz.
  2. Rendelediğimiz soğanların suyunu sıkıyoruz posasını karışıma ekliyoruz.
  3. İsot üstüne çıkacak kadar kaynar suyla ıslatıyoruz.
  4. Yumuşayan isotlarımızı suyuyla bir arada geriye kalan tüm materyallerle birlikte karıştırma kabına aktarıyoruz. Yoğurmaya başlıyoruz.
  5. 2 büyük uzunluk domatesin rendesini yavaş yavaş karışıma katıyoruz. Tuzunu kendi ağız tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz.
  6. Bulgurun sertliğine nazaran içine azar azar soğuk su ve karışımın parlaklığına nazaran yağ eği yapılabilir.
  7. Yaklaşık 1 saat boyunca güzelce homojen olan karışımımız yapış yapış olunca poşetle sıkarak şekillendiriyoruz.
  8. Marul,limon, nar ekşisi ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🥰.

Çiğ Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tahinli Sütlü Islak Kek
4 Kişilik Taze Fasulye Yemeği
Kaşarlı Poğaça
Lezzeti Sosunda Kremalı Tavuk
Ara Öğün Sadece 75 Kalori! Fit Magnum Cracklar Yapıyoruz
İşgembeden Gözleme
Hdabla | © 2025 |