Çiğ Köfte

Çiğ Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 5.5 çay bardağı köftelik ince bulgur
  • 1 şişe soda
  • 2 çay bardağı kaynar su
  • 1 .5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tane büyük uzunluk sulu limon
  • 1 tane büyük uzunluk kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2.5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı nar ekşisi
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı isot

Çiğ Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına bulguru alalım ,öncelikle üzerine sodayı ve kaynar suyu ek edip 5-10 dakika kabarması için dinlendirelim.
  2. Kabaran bulguru bir kaşıkla karıştırıp sırasıyla içerisine salça ,tuz ve baharatları rendelenmiş kuru soğan ve sarımsağı ekleyelim.
  3. Birkaç dakika yoğurduktan sonra çekirdekleri ayıklanmış 4-5 modüle bölünmüş sulu limonu da ekleyip bir 10 dakika kadar limon uygunca bulgurla özleşip ezilene kadar yoğuralım.
  4. İyice ezilen limonu içerisinden çıkartıp yarım su bardağı isotu 3 yemek kaşığı kadar su ekleyip karıştırıp çiğ köfteye ekleyelim .
  5. Tekrar 5 dakika daha yoğuralım.
  6. Sonrasında nar ekşisini ekleyelim ,birkaç dakika daha güzelce yoğurduktan sonra zeytinyağını ek edelim.
  7. Yoğurma süreci 15-20 dakika sürüyor, uygunca özleşen çiğ köfteyi elimize sıkıp form verelim, limon ve marul ile servis edelim, afiyetler olsun ayrıntılı tanım için tıklayınız 👇.

Çiğ Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Borcamda Köstebek Pasta
İftar Sofralarının Olmazsa Olmazı Havuç Tarator
Tavuklu Salata
Pamuk Poğaça
Glutensiz Muhallebi
Karnabaharlı Garnitür
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet