Çiğ Köfte

Çiğ Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 5.5 çay bardağı köftelik ince bulgur
- 1 şişe soda
- 2 çay bardağı kaynar su
- 1 .5 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 tane büyük uzunluk sulu limon
- 1 tane büyük uzunluk kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 2.5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı nar ekşisi
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Yarım su bardağı isot
Çiğ Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına bulguru alalım ,öncelikle üzerine sodayı ve kaynar suyu ek edip 5-10 dakika kabarması için dinlendirelim.
- Kabaran bulguru bir kaşıkla karıştırıp sırasıyla içerisine salça ,tuz ve baharatları rendelenmiş kuru soğan ve sarımsağı ekleyelim.
- Birkaç dakika yoğurduktan sonra çekirdekleri ayıklanmış 4-5 modüle bölünmüş sulu limonu da ekleyip bir 10 dakika kadar limon uygunca bulgurla özleşip ezilene kadar yoğuralım.
- İyice ezilen limonu içerisinden çıkartıp yarım su bardağı isotu 3 yemek kaşığı kadar su ekleyip karıştırıp çiğ köfteye ekleyelim .
- Tekrar 5 dakika daha yoğuralım.
- Sonrasında nar ekşisini ekleyelim ,birkaç dakika daha güzelce yoğurduktan sonra zeytinyağını ek edelim.
- Yoğurma süreci 15-20 dakika sürüyor, uygunca özleşen çiğ köfteyi elimize sıkıp form verelim, limon ve marul ile servis edelim, afiyetler olsun ayrıntılı tanım için tıklayınız 👇.

Çiğ Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




