Çiğ Börek
Çiğ Börek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 4,5 su bardağı un
- Yaklaşık 2 tatlı kaşığı tuz
- 1-1,5 su bardağı su
İç harcı için;
- 350 gram orta yağlı kıyma
- Yarım rendelenmiş soğan
- Karabiber
- Tuz
- Su
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Çiğ Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamurunun hazırlanışı: un, tuz ve sudan oluşan bir hamurdur (hamurun püf noktası sert bir hamur olmalı ) suyunu bu kıvama nazaran göz kararı ayarlayalım.
- İç harcın hazırlanışı; tek çekilmiş orta yağlı kıymanın içine 2 adet soğanı rendeleyelim.
- İçerisine tuz ,karabiberi ekleyelim ,sulandıralım .
- Hamuru bezelere ayıp açalım.
- Açılan hamura yarım ay formunda kıymalı iç harcımızı koyalım ve katlayalım.
- Kızgın yağda alt üst ederek kızartalım afiyet olsun.
Çiğ Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







