Adana Böreği (Bülent Börek)

Adana Böreği (Bülent Börek) Tanımı İçin Malzemeler

  • 12 adet baklavalık yufka
  • 3 adet yufka
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 200 gram tereyağı
  • 500 gram kaşar peyniri
  • 200 gram çeçil peyniri

Adana Böreği (Bülent Börek) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Adana böreği için; öncelikle tabanı için kullanacağımız baklavalık yufkaları tezgaha alalım.  Hazırlayacağımız tepsiyi üzerine yerleştirelim, tepsi boyutunda olması için kenarlarda kalan fazlalıkları keserek ayıralım.
  2. 6 kat yufkamızı kestikten sonra böreğin üstünde kullanacağımız öbür 6 katını da keserek bir kenarda bekletelim.
  3. Yufkaların ortasına süreceğimiz tereyağını uygun bir tavaya alalım ve eritelim.
  4. Tepsimizi alalım, tabanını ve kenarlarını erittiğimiz tereyağı ile güzelce yağlayalım.
  5. Ardından kestiğimiz 5 adet baklavalık yufkaların her birini sırasıyla tepsiye yerleştirelim. Her yufkanın ortasına eritilmiş tereyağı sürelim. 6 kat yufkayı ortalarına tereyağı sürelim.
  6. Sosu için; uygun bir kaba  yumurta ve sütü alarak güzelce çırpalım.
  7. 1 adet böreklik yufkayı modüller halinde koparalım. hazırladığımız sosa batırarak tepsiye yerleştirelim. Tüm kesimler bitinceye kadar tıpkı biçimde sosa batırıp süzerek tepsiye yerleştirmeye devam edelim. Bu kademede dilerseniz su böreği yufkası da kullanabilirsiniz.
  8. Kaşar peynirini rendeleyelim ve  tepsiyi kaplayacak formda peynirimizi serpiştirelim. Üzerine çeçil peynirini yerleştirelim. Dilerseniz eriyen farklı bir peynir de kullanabilirsiniz.
  9. Tekrar 1 adet böreklik yufkayı tekrar modüllere ayırıp yumurtalı sütlü karışıma batırarak peynirin üzerine kapatacak biçimde tepsiye yerleştirelim.
  10. Son böreğimizin üzerine kapatmak için evvelce yeniden tepsi boyutunda kestiğimiz 8 adet baklavalık yufkayı tepsiye tek tek, ortalarına eritilmiş tereyağı sürerek yerleştirelim.
  11. Son katın üzerine de tereyağı sürdükten sonra böreğimizi pişirmek için ocağımızı kısık ateşte açalım. Bu basamakta ocağın kesinlikle kısık ateşte olması gerekmektedir. Ben dikdörtgen bir tepsi kullandığım için ocağın iki gözünü kullanacağım. Bu halde tepsiyi ocağa yerleşelim, pişirmeye başlayalım.
  12. Tepsiyi orta ara hareket ettirerek her tarafının olabildiğince eşit kızarmasına dikkat edelim. Alt kısmının piştiğinden emin olduktan sonra tepsimizi çevirmek için tıpkı boyuttaki öbür bir tepsiyi tereyağı ile güzelce yağlayalım.
  13. Ardından böreğin kolaylıkla aykırı çevrilmesi için kenar kısımlarını bir bıçak yardımıyla ayrıştıralım. Ocağı kapatalım ve yağladığımız tepsiye böreğin üzerine yerleştirerek dikkatli bir formda aykırı çevirelim.
  14. Ocağın tekrar açarak böreğimizin bu kısmını da denetimli bir formda pişirelim. Altı ve üstü güzelce kızaran böreğimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Adana Böreği (Bülent Börek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Mısır Ekmeği
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Kurabiye
Supangle (Çikolatalı Puding)
5 Yaş Kurabiyesi
Islak Kek
Müthiş Nohut Yemeği
Kolay Tiramisu
Hdabla | © 2025 |

betcio tempobet tempobet onwin matadorbet