Çiçekli Tart

Çiçekli Tart Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım paket margarin
  • 1 tane yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı şeker
  • Aldığı kadar un

İçi için;

  • 4 adet elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • Yarım su bardağı şeker
  • Gıda boyası

Çiçekli Tart Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım, 4 elmayı soyup rendeleyelim, yarım su bardağı şekeri, tarçını ekleyip kavuralım.
  2. Hamuru için bir kabın içine oda sıcaklığındaki margarini ,şekeri ,yumurtayı karıştıralım .
  3. Daha sonra kabartma tozunu ve unu ekleyelim ve hamurumuzu yoğuralım.
  4. Hamurumuzu iki modüle bölelim, büyük barça kenarda dursun .
  5. Diğer modülden ceviz büyüklüğünde kesimlere alıp besin boyası ekleyelim, ben 4 kesim yaptım .
  6. Büyük parçayı oklavayla açıp tart kalıbımıza ekleyelim ve iç harcımızı yerleştirelim.
  7. Üst kısma geçelim boyasız hamurumuzu açalım ve besin boyalı hamurlarımızı minik minik yuvarlanıp açtığımız hamurun üstüne çiçek hali verelim.
  8. Üzerine yağlı kağıt serip oklavayla tekrar biraz daha açalım ve şeritler halinde keselim.
  9. Tartımızın üzerine dizelim.
  10. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 30 dk denetimli bir biçimde pişirelim deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Çiçekli Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Straganoff Kremalı Mantarlı Et Sote
Pizza
Yalancı Su Böreği
Mini Köstebek Pasta
Ayva Reçeli
Harika Ötesi Hünkar Beğendi
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet