Çiçek Kurabiye

Çiçek Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 110 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
  • 100 gram toz şeker (yarım su bardağından biraz fazla)
  • 1 büyük uzunluk oda sıcaklığında yumurta (56 gr)
  • 1 paket vanilya
  • 2.5 su bardağı un (260 gr)
  • 1 dolu yemek kaşığı mısır nişastası (16 gr)
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu

Ortasına koymak için;

  • Bonibon şekerler

Çiçek Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığındaki tereyağı karıştırma kabına alalım.
  2. Üzerine şekeri ilave edip birkaç dk mikser ile çırpalım.
  3. Ardından yumurtayı ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edelim.
  4. En son öteki kuru gereçleri de ekleyip yoğuralım.
  5. Kabuklu fındık büyüklüğünde toplar yapalım.
  6. 5 tane topu çiçek biçiminde bir ortaya getirelim.
  7. Ortasına bonibon koyalım.
  8. Üzerine yağlı kağıt kapatıp düz tabanlı bir kase ya da bardak ile hafif bastıralım ki toplar birbirine yapışsın.
  9. Çiçek yapraklarının üzerine kürdan yardımıyla çizikler atalım (fotoğrafta gösterdim) bütün hamuru bu biçimde çiçekler yapalım.
  10. Toplamda 30 adet tam bir tepsi çiçek çıktı.
  11. Tepsiyi buzdolabına koyalım ve yarım saat bekletelim ki her ihtimale karşı pişerken ayrılmasınlar.
  12. 175 derece evvelce ısıtılmış fırında 10 dk pişirelim. Afiyet olsun 🥰.

Çiçek Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Kadayıflı Muhallebi
Köz Patlıcan Ve Biber Yatağında Mantı
Nefis Kremasıyla Kaşık Tatlısı
Mısırlı Yoğurt Çorbası
İrmik Helvası
Kabak Ve Biber Kızartması Yanında Dip Sos
Hdabla | © 2025 |