Çiçek Kurabiye

Çiçek Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gr tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 buçuk su bardağı pudra şekeri
- 1 buçuk su bardağı nişasta
- 3 buçuk su bardağı un
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
Çiçek Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına un ve kakao hariç tüm materyalleri alalım güzelce karıştıralım, unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim .
- Hamuru ikiye bölelim yarısına kakaoyu ekleyelim yeterlice yoğuralım kakaoyu hamura yedirelim.
- İki renk hamurdan farklı başka fındık büyüklüğünde modüller koparalım minik yuvarlaklar yapalım fotoğraftaki üzere ortası beyaz kenarları kakaolu,ortası kakaolu kenarları beyaz çiçekler yapalım,şeklini bozmadan yavaşça birbirine yapıştıralım.
- Tümünü bu formda hazırladıktan sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı dizelim kenar yapraklarının üzerine kürdan ile hafif bastırarak form atalım.
- 180 °ısıtılmış fırında 15 dk pişirelim.
Çiçek kurabiyelerimiz hazır.
Çay kahve yanında afiyetle tüketebilirsiniz 🌸🌸🌸.
Çiçek Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







