Çiçek Kurabiye

Çiçek Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gr tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 buçuk su bardağı pudra şekeri
  • 1 buçuk su bardağı nişasta
  • 3 buçuk su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao

Çiçek Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına un ve kakao hariç tüm materyalleri alalım güzelce karıştıralım, unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim .
  2. Hamuru ikiye bölelim yarısına kakaoyu ekleyelim yeterlice yoğuralım kakaoyu hamura yedirelim.
  3. İki renk hamurdan farklı başka fındık büyüklüğünde modüller koparalım minik yuvarlaklar yapalım fotoğraftaki üzere ortası beyaz kenarları kakaolu,ortası kakaolu kenarları beyaz çiçekler yapalım,şeklini bozmadan yavaşça birbirine yapıştıralım.
  4. Tümünü bu formda hazırladıktan sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı dizelim kenar yapraklarının üzerine kürdan ile hafif bastırarak form atalım.
  5. 180 °ısıtılmış fırında 15 dk pişirelim.

Çiçek kurabiyelerimiz hazır.

Çay kahve yanında afiyetle tüketebilirsiniz 🌸🌸🌸.

Çiçek Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Simit Ev Yapımı
Şekerpare
Islak Kek Tarifim
Meyve Püresi (+5 Ek Gıda)
Unsuz Kuru Meyveli, Kuruyemişli Kurabiye
Sulu Köfte
Hdabla | © 2025 |