Çiçek Kurabiye

Çiçek Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gr tereyağ yahut margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un (kontrollü)
Dolgusu için
- Portakal jolesi
- Çilek reçeli
Çiçek Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç tüm gereçleri güzelce yoğuruyoruz daha sonra unumuzu yavaş yavaş ek edip ele yapışmayan fazla yumuşak olmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Hazırlamış olduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayarak kürdan yardımıyla kenarlarına form veriyoruz .
- 170 derece fırında 15-20 dakika kadar hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
- Kurabiyelerimiz soğuduktan sonra üzerine dolgularını koyup bekletiyoruz. Şayet reçel koyacaksanız reçelinizi koyduktan sonra sıcak fırında 1-2 dakika reçelin kıvam alması için bekletiyoruz.
- Portakal jölesini yarım su bardağı sıkılmış portakal suyu 1 tatlı kaşığı nişasta 1 tatlı kaşığı şeker portakalın tatlılığına nazaran değişebilir pişirip hazırlayabilirsiniz ya da üzerine çilek reçeli vişne reçeli çikolata sos koyabilirsiniz.
Masalara çiçek açtırdığımız bu kurabiye çok seviliyor kesinlikle denemelisiniz ♥️ afiyet olsun 🥰.
Çiçek Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







