Çiçek Kurabiye

Çiçek Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gr tereyağ yahut margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un (kontrollü)

Dolgusu için

  • Portakal jolesi
  • Çilek reçeli

Çiçek Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç tüm gereçleri güzelce yoğuruyoruz daha sonra unumuzu yavaş yavaş ek edip ele yapışmayan fazla yumuşak olmayan bir hamur elde ediyoruz.
  2. Hazırlamış olduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayarak kürdan yardımıyla kenarlarına form veriyoruz .
  3. 170 derece fırında 15-20 dakika kadar hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
  4. Kurabiyelerimiz soğuduktan sonra üzerine dolgularını koyup bekletiyoruz. Şayet reçel koyacaksanız reçelinizi koyduktan sonra sıcak fırında 1-2 dakika reçelin kıvam alması için bekletiyoruz.
  5. Portakal jölesini yarım su bardağı sıkılmış portakal suyu 1 tatlı kaşığı nişasta 1 tatlı kaşığı şeker portakalın tatlılığına nazaran değişebilir pişirip hazırlayabilirsiniz ya da üzerine çilek reçeli vişne reçeli çikolata sos koyabilirsiniz.

Masalara çiçek açtırdığımız bu kurabiye çok seviliyor kesinlikle denemelisiniz ♥️ afiyet olsun 🥰.

Çiçek Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hamsili Yemek
Ispanaklı Erişte Lezzeti
Haşhaşlı Revani
Tuzlu Kurabiye
Domates Soslu Zeytinyağlı Kabak
Patatesli Poğaça (İnstant Mayalı)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet