Çiçek Çörek

Çiçek Çörek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 paket yaşmaya
- 1 bardak ılık su
- 1 bardak ılık süt
- Yarım bardak sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
- 800 -900 gram un (hamur yapışkan kıvamlı olacak)
İçi için;
- 300 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- 5-6 adet sosis
Çiçek Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mayayı yoğurma kabımıza alıp süt ve su ekleyerek açalım.
- Sıvıyağ,tuz ve şekeri içine dökelim karıştıralım.
- Unu yavaş yavaş ekleyelim yoğuralım.
- Üzerini kapatıp 1 saat dinlendirelim.
- Hamur dinlendikten sonra 200 gram kesimlere ayıralım.
- Daire biçiminde açarak içine kaşar peynir koyalım ve kapatalım daha sonra büyütmeden tekrar açalım.
- Çırpıcının uç kısmını hamura batırarak iz yapalım ve iz yerlerini keselim daha sonrasında çevirelim (görüntüsünü fotoğraf olarak belirteceğim).
- Yumurta sarısını sürdükten sonra dilimlediğimiz sosisleri uç kısımlara yerleştirelim.
- 180-190 derecede 40 dakika pişirelim.Afiyet olsun.
Çiçek Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






