Çiçek Çörek

Çiçek Çörek Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 paket yaşmaya
  • 1 bardak ılık su
  • 1 bardak ılık süt
  • Yarım bardak sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 800 -900 gram un (hamur yapışkan kıvamlı olacak)

İçi için;

  • 300 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • 5-6 adet sosis

Çiçek Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mayayı yoğurma kabımıza alıp süt ve su ekleyerek açalım.
  2. Sıvıyağ,tuz ve şekeri içine dökelim karıştıralım.
  3. Unu yavaş yavaş ekleyelim yoğuralım.
  4. Üzerini kapatıp 1 saat dinlendirelim.
  5. Hamur dinlendikten sonra 200 gram kesimlere ayıralım.
  6. Daire biçiminde açarak içine kaşar peynir koyalım ve kapatalım daha sonra büyütmeden tekrar açalım.
  7. Çırpıcının uç kısmını hamura batırarak iz yapalım ve iz yerlerini keselim daha sonrasında çevirelim (görüntüsünü fotoğraf olarak belirteceğim).
  8. Yumurta sarısını sürdükten sonra dilimlediğimiz sosisleri uç kısımlara yerleştirelim.
  9. 180-190 derecede 40 dakika pişirelim.Afiyet olsun.

Çiçek Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

El Açması Tadında Çıtır Börek
Yüksük Çorbası
Brownie Kurabiye
Tatlı Patatesli Graten
Fit Cookie (Çilekli Ve Kakaolu)
Örgü Poğaça
Hdabla | © 2025 |