Çi Börek

Çi Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2-3 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için;

  • 400 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı su

️Su bardağım 225 ml

Çi Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için gerekli tüm gereçleri bir kapta karıştırarak pürüzsüz olana kadar yoğuralım.
  2. Unu dikkatli ekleyelim ele yapışmayan yumuşak bir hamur olsun üzerini kapatıp 30-40 dk kadar dinlendirelim.
  3. Hamuru küçük bezeler yapalım.
  4. Üzerini kapatalım iç harcı için soğanı rondodan geçirelim ya da rendeleyelim daha sonra bütün gereçleri uygun bir kapta karıştıralım hamurları ince olacak biçimde açalım bir tabak ya da kapak yardımıyla yuvarlak keselim ( ben pasta tabağı kullandım )
  5. Açtığımız hamurun yarısına kıymalı harcımızdam koyup kaşık yardımıyla düzeltelim hamurun öbür yarısını üzerine kapatıp kenarlarını açılmayacak formda parmağımızla bastırarak ya da çatal yardımıyla kapatalım .
  6. Kızgın yağda gerili önlü kızartalım deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 😋 isterseniz iç harcını peynirli yapabilirsiniz 👍 benim bu ölçülerden 13 adet çıktı 👍.

Çi Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ispanaklı Fit Krep
Ramazan Kahkesi
Yumurtalı Lavaş Sandviç
Tarifi Ustasından; Balaban Kebabı
Fırınlama Yöntemi İle Karnıyarık Tarifi (Videolu)
Fırında Soslu Kızartma
Hdabla | © 2025 |