Chicken Kiev

Chicken Kiev Tanımı İçin Malzemeler

Tavuk için;

  • 1 adet tavuk göğsü (kişi başı)
  • Un (tavuğu bulayacak kadar)
  • 1 adet yumurta
  • Galeta unu (tavuğu bulayacak kadar)
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Kızartmak için sıvı yağ

Maydanozlu tereyağ için;

  • 25 gram tereyağ(2 yemek kaşığı)
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Chicken Kiev Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını bir kaba alın. İnce doğranmış maydanoz,ezilmiş sarımsak,limon suyu,tuz ve karabiberi ekleyin. Karışımı düzgünce karıştırın(elinizle karıştırabilirsiniz).
  2. Karışımı streç sinemaya sarıp sertleşmesi için yaklaşık 30 dk buzdolabında bekletin.
  3. Tavuk göğsünü döverek inceltin.
  4. İncelttiğiniz tavuk göğsünün içine karışımı koyup rulo biçiminde sarın ve uçlarını kapatın.
  5. Sardıktan sonra 15 dk kadar buzdolabında bekletin.
  6. Bir tabağa biraz un bir tabağa bir yumurta kırıp bir tabağa da biraz galeta unu koyun.
  7. Sırasıyla un-yumurta-galeta ununa bulayın.
  8. Bir tencerede çokça yağı ısıtın. (ısındığını ortada bir tutam tuz atarak bakabilirsiniz)(kızgın yağ olmayacak yağ çok kısmın olursa dışı süratle pişerken içindeki tereyağ eriyemez).
  9. Tavukları sıcak yağda altın sarısı olana kadar pişirin.
  10. Kızaran tavuğun fazla yağını bir tabakta 1-2 dk bekleterek alabilirsiniz,soğutmadan servis edin. Afiyet olsun.

Chicken Kiev Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İftar Menüsü
Ananaslı Portakallı Smoothie
Nefis Sosuyla Kızarmış Çıtır Salata
Arpa Şehriye Pilavı Tarifi (Videolu)
Havuçlu Tarçınlı Kek
Bal Kabağı Tatlısı
Hdabla | © 2025 |