Chicken Kiev

Chicken Kiev Tanımı İçin Malzemeler
Tavuk için;
- 1 adet tavuk göğsü (kişi başı)
- Un (tavuğu bulayacak kadar)
- 1 adet yumurta
- Galeta unu (tavuğu bulayacak kadar)
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Kızartmak için sıvı yağ
Maydanozlu tereyağ için;
- 25 gram tereyağ(2 yemek kaşığı)
- Çeyrek demet maydanoz
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Chicken Kiev Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağını bir kaba alın. İnce doğranmış maydanoz,ezilmiş sarımsak,limon suyu,tuz ve karabiberi ekleyin. Karışımı düzgünce karıştırın(elinizle karıştırabilirsiniz).
- Karışımı streç sinemaya sarıp sertleşmesi için yaklaşık 30 dk buzdolabında bekletin.
- Tavuk göğsünü döverek inceltin.
- İncelttiğiniz tavuk göğsünün içine karışımı koyup rulo biçiminde sarın ve uçlarını kapatın.
- Sardıktan sonra 15 dk kadar buzdolabında bekletin.
- Bir tabağa biraz un bir tabağa bir yumurta kırıp bir tabağa da biraz galeta unu koyun.
- Sırasıyla un-yumurta-galeta ununa bulayın.
- Bir tencerede çokça yağı ısıtın. (ısındığını ortada bir tutam tuz atarak bakabilirsiniz)(kızgın yağ olmayacak yağ çok kısmın olursa dışı süratle pişerken içindeki tereyağ eriyemez).
- Tavukları sıcak yağda altın sarısı olana kadar pişirin.
- Kızaran tavuğun fazla yağını bir tabakta 1-2 dk bekleterek alabilirsiniz,soğutmadan servis edin. Afiyet olsun.
Chicken Kiev Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





