Cheesy Havuçlu Kek
Cheesy Havuçlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 tane yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı rendelenmiş havuç
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
Cheesecake dolgusu için:
- 150 gram labne
- 100 gram sıvı krema
- 50 gr toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım paket vanilya
- 1 tane yumurta
Crumble (kırıntı) üst katmanı:
- 50 gram un
- 30 gram toz şeker
- 30 gram soğuk tereyağı
Cheesy Havuçlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kek karışımı için uygun bir kaba yumurta ve şekeri ekleyerek köpük köpük olana kadar çırpalım.
- 1 su bardağı sıvı yağı ekleyip tekrar karıştıralım.
- Havuç ekleyip tekrar karıştıralım.
- Un, vanilya, kabartma tozu ve tarçını ek edip yumuşak hareketlerle karıştıralım.
- Cheesecake için: labne ve sıvı kremayı uygun bir kapta çırpalım.
- Yumurta ekleyelim ve tekrar karıştıralım çırpalım.
- Toz şekeri ekleyelim ve çırpalım.
- Son olarak unu ekleyelim ve çırpalım.
- Crumble için: tereyağı, un ve şekeri bir kapta elimizle karıştıralım ve buzdolabında bekletelim.
- Muffin kaplarına dondurma kaşığı yardımıyla kek karışımından koyalım.
- Cheesecake karışımını krema torbasıyla keklerin ortasına sıkalım.
- En son olarak üzerine kırıntı (crumble) karışımını dökelim.
- Önceden ısıtılmış 150 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirelim.
- Pişirme müddeti farklı fırınlarda değişebilir denetimli pişirelim ve kürdanla pişip pişmediğini denetim edelim. Afiyet olsun 😋.
Cheesy Havuçlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















