Cheesecakeli Çörek
Cheesecakeli Çörek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 su bardağı un
- 1 buçuk su bardağı ılık süt
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket (11gram) instant maya
Üzerine harcı için;
- 200 gram labne peyniri
- 2 çorba kaşığı pudra şekeri
- Vişne yahut vişne reçeli
Cheesecakeli Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ilık süt,maya ve şekeri bir karıştırma kabına alıp 10 dakika bekletip etkinleştirelim.
- Yumurta, sıvı yağ,un ve tuzu karıştırıp yoğuralım.
- Tuzu unun üstüne atmayı unutmayın yoksa hamurunuz mayalanması olmayabilir ‼️.
- 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Labne ve pudra şekerini çırpalım.
- Hamurumuz mayalandıktan sonra 9 eşit kesime bölelim. Tepsiye dizelim.
- Ortalarına sıvı yağa batırdığımız bardağımızın altıyla çukurlar açalım.
- Labneli karışımımızdan içlerine sıkalım.
- Üstüne vişneleri yerleştirelim.
- 180 derecede 30 dakika pişirelim.
- En son pudra şekeri de serpebilirsiniz.Deneyeceklere afiyet olsun 🤗.
Cheesecakeli Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









