Cheesecakeli Çörek

Cheesecakeli Çörek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1 buçuk su bardağı ılık süt
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket (11gram) instant maya

Üzerine harcı için;

  • 200 gram labne peyniri
  • 2 çorba kaşığı pudra şekeri
  • Vişne yahut vişne reçeli

Cheesecakeli Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ilık süt,maya ve şekeri bir karıştırma kabına alıp 10 dakika bekletip etkinleştirelim.
  2. Yumurta, sıvı yağ,un ve tuzu karıştırıp yoğuralım.
  3. Tuzu unun üstüne atmayı unutmayın yoksa hamurunuz mayalanması olmayabilir ‼️.
  4. 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  5. Labne ve pudra şekerini çırpalım.
  6. Hamurumuz mayalandıktan sonra 9 eşit kesime bölelim. Tepsiye dizelim.
  7. Ortalarına sıvı yağa batırdığımız bardağımızın altıyla çukurlar açalım.
  8. Labneli karışımımızdan içlerine sıkalım.
  9. Üstüne vişneleri yerleştirelim.
  10. 180 derecede 30 dakika pişirelim.
  11. En son pudra şekeri de serpebilirsiniz.Deneyeceklere afiyet olsun 🤗.

Cheesecakeli Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Arabaşı Hamuru Ve Çorbası (Büyük Borcama)
Kakolu Pancake
Balon Pişi
Süzme Yoğurtlu Soğan Mezesi
Patatesli Çıtır Börek
Midye Tatlısı
Hdabla | © 2025 |