Cheesecake
Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Tabanı için;
- 1,5 paket burçak bisküvi
- 70 gram tereyağı (fındık koyarsanız tereyağını 60 gram koyun)
- Varsa 1 çay bardağı ikili kavrulmuş fındık
Kreması için;
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- 600 ml labne peyniri (30 dk süzgeçte bekletip fazla suyunun akmasını bekleyin)
- 1 paket yağlı krema
- 1 paket vanilin
- Yarım limon kabuğu rendesi
- 3/1 çay bardağı limon suyu
- 2 yemek kaşığı un
- 3 adet yumurta
Üzeri için;
- Hazır orman meyveli sos
Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tabanı hazırlıyoruz küçük tepsinin tabanına kalıptan bir tık büyük yağlı kağıt yerleştiriyoruz. Kalıbı kağıdın üzerine öylece koyuyoruz.
- Fındığı ve bisküvileri rondodan geçirin bir kaba alıp üzerine erimiş tereyağını ekleyip, karıştırıp, kalıbın tabanına eşit yayıp bardakla bastırarak düzeltiyoruz sonra dolaba kaldırın.
- Cheesecake için; karıştırma kabına şeker ve labneyi alıp tel çırpıcıyla karıştırın. Krema, limon suyu ve kabuğunu ekleyip çırpıcıyla karıştırın.
- Un ve vanilyayı ekleyip tekrar karıştırın, yumurtaları teker teker ekleyerek her birinden sonra yalnızca karısana kadar çırpıcıyla karıştırın. Dolapta bekleyen tabanın üzerine dökün kürdanla havasını alıp varsa kabarcıklar düzeltin.
- Derin fırın tepsisinin içine kaynar su koyup üzerine fırın telini yerleştirin cheesecake telin üstüne koyup fırının birinci rafına koyup evvelce ısıtılmış 160 dc fırında 60-65 dk pişirin. Ortası hafif sallanıyorsa tamamdır.
- Fırını kapatın fırının kapağını açmadan 20 dk bekletin sonra kapak ortasına tahta kaşık sıkıştırıp 20 dakika daha bekletin. Sonra kapağını yarım açıp 20 dakika daha bekletip fırından çıkarın.
- Soğuyunca dolaba kaldırın bir gece dolapta dinlensin. Sonraki gün sosunuzu üzerindeki tarife nazaran hazırlayın sos soğusun cheesecakin üzerine dökün vaktiniz varsa iki saat dinlendirip servis edin.
Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














