Cheesecake

Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram labne peyniri
  • 200 ml krema
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı un
  • 4 adet yumurta
  • 1 paket vanilya

Alt tabanı için:

  • 2 paket yulaflı bisküvi (262 gr)
  • 100 gram eritilmiş tereyağı
  • 1 su bardağı fındık
  • Yarım çay bardağından biraz az süt (50 ml)

Üzerinin sosu için:

  • 250 gram orman meyvesi
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 çay bardağı su (125 ml – nişastayı eritmek için)
  • 1 su bardağı su (200 ml)
  • 1 paket vanilya

Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Frambuazlı cheesecake’in alt tabanı için öncelikle yulaflı bisküvi ve fındığı rondoya alarak kum üzere olana kadar rondoyu çalıştıralım.
  2. Hazırladığımız bisküviyi uygun bir kaba aktaralım.
  3. Üzerine süt ve eritilmiş tereyağını ekleyerek tüm gereçleri güzelce karıştıralım.
  4. Kelepçeli kalıbımızın tabanına pişirme kağıdını yerleştirelim.
  5. Hazırladığımız bisküvili harcı kalıba boşaltalım ve kaşıkla bastırarak sıkıştıralım.
  6. Kremamızı hazırlayana kadar tatlımızın tabanını buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  7. Kreması için uygun bir kasede sıvı kremayı mikserle çırpalım.
  8. Labne peynirini de başka bir kap içerisinde çırptıktan sonra kremayı üzerine ek edelim.
  9. Üzerine şekeri de ekleyelim ve şeker eriyene kadar güzelce çırpalım.
  10. Kremamızı çırparken bir yandan da yumurtalarımızı teker teker ekleyelim.
  11. Yumurtaları ekledikten sonra karışımımıza son olarak un ve vanilyayı ek edip tekrar çırpalım.
  12. Buzdolabında beklettiğimiz kelepçeli kalıbı alarak kalıbın etrafını alüminyum folyo ile saralım.
  13. İçerisine hazırladığımız kremayı boşaltalım ve evvelce ısıttığımız 160 °c fırında alt üst fansız ayarda 1 saat pişmeye bırakalım.
  14. Bu basamakta fırının içerisine ısıya sağlam bir kap içerisinde su koyarak cheesecake’in çatlamasını engelleyelim.
  15. Sürenin sonunda fırının kapağını açalım. Yavaşça sallayarak pişip pişmediğini denetim edelim.
  16. Salladığımızda çok fazla oynamıyorsa fırını kapatalım.
  17. Kapağını aralık bırakarak 1 saat kadar oda ısısına gelmesi için dinlenmeye bırakalım.
  18. Cheesecake’imizin frambuazlı sosu için sos tenceresine frambuaz, toz şeker ve suyu alarak karıştıralım.
  19. Diğer taraftan soğuk suyun içerisinde mısır nişastasını çözdürelim ve sosumuza ek edelim.
  20. Kaynayıncaya kadar daima karıştırarak frambuaz sosunu pişirelim.
  21. Sos kaynamaya başladıktan sonra vanilyayı ekleyelim ve tekrardan karıştıralım.
  22. Yaklaşık 1 saat kadar dinlendirdikten sonra cheesecake’i fırından alaralım.
  23. Üzerine sosumuzu gezdirelim.
  24. Hazır olan orman meyveli cheesecake’imizi dilediğimiz formda süsleyerek servis edelim. Şimdiden afiyet olsun 🌸.

Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mayasız Poğaça
Tavada Tavuklu Lavaş Böreği
Avokado Yumurtalı Tartin
Dere Otlu Poğaça (Kıyır Kıyır)
Trabzon Çikolatası
Tam Kıvamında Humus
Hdabla | © 2025 |