Cevizli Un Helvası

Cevizli Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı kırılmış ceviz içi

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su yahut süt

Cevizli Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce şerbeti hazırlayalım. Toz şekeri ve suyu yahut sütü bir tencereye alarak karıştıralım ve sonra ocağa alalım.
  2. Su yahut süt ile yapabilirsiniz. Ben 1 süt 2 su olarak yaptım.
  3. Kaynamasına gerek yok şeker erisin kâfi.
  4. Derin bir tavaya yağları alalım ve tereyağı eriyene kadar karıştıralım.
  5. Ocak orta ateşte olsun lütfen.
  6. Üzerine un ekleyip güzelce kavuralım, unun bi hoş kokusu çıksın 🥰.
  7. Unu 20 dk kadar kavuralım rengi dönsün güzelce.
  8. Daha sonra üzerine kırdığımız ceviz içini ekleyip 2 dk kadar daha bi kavuralım.
  9. Daha sonra kavrulan unun üzerine şerbeti ekleyip güzelce karıştıralım.
  10. Sulu göründüğüne bakmayın şerbet çekicek.
  11. Helva kıvama gelince istediğiniz üzere şekillendirebilirsiniz.

Cevizli Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Hamsi Buğulama
Chia Pudink
Pankek
Nefis Fırın Kebabı
İncir Reçelli Kurabiye
Akışkan Brownie
Hdabla | © 2025 |