Cevizli Un Helvası
Cevizli Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2.5 su bardağı un
- 1 çay bardağı kırılmış ceviz içi
Şerbeti için;
- 2 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su yahut süt
Cevizli Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce şerbeti hazırlayalım. Toz şekeri ve suyu yahut sütü bir tencereye alarak karıştıralım ve sonra ocağa alalım.
- Su yahut süt ile yapabilirsiniz. Ben 1 süt 2 su olarak yaptım.
- Kaynamasına gerek yok şeker erisin kâfi.
- Derin bir tavaya yağları alalım ve tereyağı eriyene kadar karıştıralım.
- Ocak orta ateşte olsun lütfen.
- Üzerine un ekleyip güzelce kavuralım, unun bi hoş kokusu çıksın 🥰.
- Unu 20 dk kadar kavuralım rengi dönsün güzelce.
- Daha sonra üzerine kırdığımız ceviz içini ekleyip 2 dk kadar daha bi kavuralım.
- Daha sonra kavrulan unun üzerine şerbeti ekleyip güzelce karıştıralım.
- Sulu göründüğüne bakmayın şerbet çekicek.
- Helva kıvama gelince istediğiniz üzere şekillendirebilirsiniz.
Cevizli Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







