Cevizli Tatlı Tarifi

Cevizli Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- Yarım çay bardağından az yağ
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 pk karbonat
- 4-5 damla portakal suyu
- Aldığı kadar un ( kulak göğsü kıvamında)
Şerbeti için;
- 3,5 su bardağı su
- 3,5 su bardağı şeker
- Birkaç damla limon
Üzeri için;
- Kırılmış ceviz
Cevizli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce hamuruna başlayalım margarin ve yumurtalarımızı güzelce karıştıralım.
- Margarinin eridiğinden emin olun, üstüne yağ ,pudra şekeri, portakal suyumuzu döküp yeniden karıştıralım ve unumuzu üstüne dökelim ,yavaş yavaş ekleyerek devam edelim .
- Karbonatımızı da ekleyim biraz daha yoğuralım.
- Hazır olan hamurumuzu yağlı olan tepsiye şekerpare halinde yapıp bırakalım halini verdiğiniz hamurun üstüne uzunlamasına bir bıçak darbesi verelim ( derin olmasın).
- Sonra 175 derecelik fırına verelim..
- Biz bu ortada şerbete başlayalım su ve şekerimizi birleştirip 7-8 dk kaynatalım.
- Kaynayan şerbetin üstüne limonumuzu damlatalım.
- 1-2 dk daha kaynayan şerbeti kapatıp soğumaya bırakalım, bu ortada pişen tatlımızı da soğumaya bırakalım..
- İlk sıcaklığı çıkan tatlımızın üstüne ılık olan şerbetimizi dökelim..
- Önce şerbetin yarısını dökün, çektikten sonra kalan yarısını dökün..
- Ben tatlımı bir gün boyunca bekletiyorum o denli daha hoş oluyor deneyen herkese afiyet bal şeker olsun 😋..
Cevizli Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



