Cevizli Tatlı Tarifi

Cevizli Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • Yarım çay bardağından az yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 pk karbonat
  • 4-5 damla portakal suyu
  • Aldığı kadar un ( kulak göğsü kıvamında)

Şerbeti için;

  • 3,5 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı şeker
  • Birkaç damla limon

Üzeri için;

  • Kırılmış ceviz

Cevizli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce hamuruna başlayalım margarin ve yumurtalarımızı güzelce karıştıralım.
  2. Margarinin eridiğinden emin olun, üstüne yağ ,pudra şekeri, portakal suyumuzu döküp yeniden karıştıralım ve unumuzu üstüne dökelim ,yavaş yavaş ekleyerek devam edelim .
  3. Karbonatımızı da ekleyim biraz daha yoğuralım.
  4. Hazır olan hamurumuzu yağlı olan tepsiye şekerpare halinde yapıp bırakalım halini verdiğiniz hamurun üstüne uzunlamasına bir bıçak darbesi verelim ( derin olmasın).
  5. Sonra 175 derecelik fırına verelim..
  6. Biz bu ortada şerbete başlayalım su ve şekerimizi birleştirip 7-8 dk kaynatalım.
  7. Kaynayan şerbetin üstüne limonumuzu damlatalım.
  8. 1-2 dk daha kaynayan şerbeti kapatıp soğumaya bırakalım, bu ortada pişen tatlımızı da soğumaya bırakalım..
  9. İlk sıcaklığı çıkan tatlımızın üstüne ılık olan şerbetimizi dökelim..
  10. Önce şerbetin yarısını dökün, çektikten sonra kalan yarısını dökün..
  11. Ben tatlımı bir gün boyunca bekletiyorum o denli daha hoş oluyor deneyen herkese afiyet bal şeker olsun 😋..

Cevizli Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Patlıcan Karnıyarık
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Browni Kurabiye
Ballı Muzlu Avokado
Yoğurtlu Sos Eşliğinde Penne Makarna
Fırında Fit Elma Tatlısı
Borcamda Elmalı Cevizli Turta
Borcam Kebabı
Hdabla | © 2025 |