Cevizli Tatlı

Cevizli Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağı oda sıcaklığında yumuşamış
  • 1 tane yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı süzme yoğurt yahut olağan yoğurt
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay bardağı irmik
  • 2 su bardağı +2 yemek kaşığı un

Şerbeti için;

  • 2.5 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 1 ince dilim limon

Cevizli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz. Su, şeker ve limon kesimini ocağa alıp kaynamaya bırakıyoruz.
  2. Kaynayınca ocağın altını kısıp 15 -20 dk daha kaynatıp ocağı kapatıyoruz.
  3. Hamuru için materyallerinin hepsini bir kaba alıp güzelce karıştırıp yoğuruyoruz.
  4. Yumuşak bir hamur olmalı. Unu denetimli ekleyin.
  5. Daha sonra hamurdan birer modül alıp yuvarlatıp bıçakla çizikler atıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz daha evvelce ısıtılmış 180°lik fırında pişiriyoruz.
  6. Fırından çıkarınca 2 dk bekleyip tatlıyı diğer bir tepsiye alıp soğumuş şerbeti döküyoruz.
  7. 2- 3 saat dinlendirip servis edebilirsiniz. Yapacaklara şimdiden afiyet olsun 🤗.

Cevizli Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Petibörlü Toplar
Mezgit Tava
Elmalı Kurabiye
Yağsız Unsuz Glutensiz Yulaf Pizza
Kalem Gibi Zeytinyağlı Yaprak Sarması (Anne Usulü )
Karamelli Çikolatalı Tart Kek
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet