Cevizli Tatlı

Cevizli Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gr tereyağı oda sıcaklığında yumuşamış
- 1 tane yumurta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı süzme yoğurt yahut olağan yoğurt
- 1 su bardağı ceviz
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 çay bardağı irmik
- 2 su bardağı +2 yemek kaşığı un
Şerbeti için;
- 2.5 su bardağı şeker
- 2.5 su bardağı su
- 1 ince dilim limon
Cevizli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz. Su, şeker ve limon kesimini ocağa alıp kaynamaya bırakıyoruz.
- Kaynayınca ocağın altını kısıp 15 -20 dk daha kaynatıp ocağı kapatıyoruz.
- Hamuru için materyallerinin hepsini bir kaba alıp güzelce karıştırıp yoğuruyoruz.
- Yumuşak bir hamur olmalı. Unu denetimli ekleyin.
- Daha sonra hamurdan birer modül alıp yuvarlatıp bıçakla çizikler atıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz daha evvelce ısıtılmış 180°lik fırında pişiriyoruz.
- Fırından çıkarınca 2 dk bekleyip tatlıyı diğer bir tepsiye alıp soğumuş şerbeti döküyoruz.
- 2- 3 saat dinlendirip servis edebilirsiniz. Yapacaklara şimdiden afiyet olsun 🤗.
Cevizli Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

