Cevizli Tarçınlı Lokmalık Kurabiye

Cevizli Tarçınlı Lokmalık Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 4-4.5 su bardağı un

Üzeri için;

  • 5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Cevizli Tarçınlı Lokmalık Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına yumuşamış tereyağı, sıvı yağ, pudra şekeri, yumurta, ceviz, kabartma tozu ve vanilin alınıp karıştırılır.
  2. Yavaş yavaş un denetimli bir halde eklenir.
  3. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
  4. Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlanır.
  5. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  6. Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede yaklaşık 20 dk kadar pişirelim.
  7. Dışını kaplamak için pudra şekeri ve tarçın karıştırılır. Fırından çıkan kurabiyeler sıcakken karışıma bulanır.

Afiyet olsun ✌️.

Cevizli Tarçınlı Lokmalık Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çok Pratik Hazır Kek İle 10 Dakikada Köstebek Pasta
Havuç Çorbası
Vişneli Brownie Tarifi (Brownie Tarifi )- Nasıl Yapılır ? (Videolu)
Süleymaniye Çorbası (Saray Mutfağı)
Ayva Tatlısı
Limonlu Kek Tarifi
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet