Cevizli Tarçınlı Lokmalık Kurabiye

Cevizli Tarçınlı Lokmalık Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gr tereyağı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
- 1 paket hamur kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 çay kaşığı tarçın
- 4-4.5 su bardağı un
Üzeri için;
- 5 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Cevizli Tarçınlı Lokmalık Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına yumuşamış tereyağı, sıvı yağ, pudra şekeri, yumurta, ceviz, kabartma tozu ve vanilin alınıp karıştırılır.
- Yavaş yavaş un denetimli bir halde eklenir.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlanır.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
- Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede yaklaşık 20 dk kadar pişirelim.
- Dışını kaplamak için pudra şekeri ve tarçın karıştırılır. Fırından çıkan kurabiyeler sıcakken karışıma bulanır.
Afiyet olsun ✌️.
Cevizli Tarçınlı Lokmalık Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
