Cevizli Susamlı Kurabiye

Cevizli Susamlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağ yahut margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı mısır nişastası
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı ince kıyılmış ceviz
  • Yarım çay bardağı kavrulmuş susam
  • 4 su bardağı un ( denetimli ekleyelim)

Süslemek için ;

  • Benmari yöntemi çikolata
  • Hindistan cevizi

Cevizli Susamlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına tüm materyalleri alıp yoğuralım.
  2. Hazır olan hamurumuzdan küçük modüller alıp yuvarlayarak tepsiye dizelim.
  3. Üzerlerine bir çatal ile hal verdikten sonra evvelce ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşene dek pişirelim.
  4. Pişip soğuyan kurabiyelerimizi benmari yöntemi erittiğimiz çikolataya uç kısımlarını batırıp çıkararak hindistan cevizine bulayıp servise hazır hale getirelim.
  5. Dilerseniz fıstık ile de süsleyebilirsiniz. Deneyen herkese afiyet olsun.

Cevizli Susamlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mozaik Kek (Videolu)
Pofidik Bazlama
Kedidili Pasta
Kremalı Kuşkonmaz Çorbası (Videolu)
Kakaolu Kek
Fasülye Diplesi
Hdabla | © 2025 |