Cevizli Soğuk Baklava

Cevizli Soğuk Baklava Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka (800 gr)
  • 250 gr tereyağı
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • Ceviz içi

Şerbeti için;

  • 2.5 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı su
  • 3.5 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • Nesguik kakao tozu
  • Sütlü çikolata

Cevizli Soğuk Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak şerbeti yapalım.
  2. Şeker ve su suyu karıştırıp 5 dk kaynatalım.
  3. Ocağın altını kapatıp içerisine sütü ve vanilyayı ek edip karıştıralım soğuması için bir kenara alalım.
  4. Tereyağı eritip köpüğünü alalım içerisine sıvı yağ ek edelim.
  5. Yufkaların uzunluğuna nazaran tepsi ayarlayalım.
  6. Büyük gelen taraflarını kesip ortalara yerleştirelim toplamda 44 adet oluyor ben ikiye bölüp 22 birinci kısmı 22 üst kısmı yaptım her 3 yada 4 yapraktan sonra yağ sürüp 22 kata gelince robottan çektiğim iri taneli cevizleri ek edip üst kısmı bitirelim .
  7. En son kesip üzerine yağ sürüp 170 derecede 35 pişirelim.
  8. İlk sıcaklığı çıkan tatilimiza soğuk şerbet ek edelim.
  9. Oda sıcaklığına gelince dolaba koyup bir gece dinlendirelim.
  10. Servis yaparken üzerine kakao tozu eleyip çikolata rendeleyelim. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun 💐.

Cevizli Soğuk Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Simitli Sucuklu Yumurta
Soğansız, Sarımsaksız Kısır Tarifi
Yoğurt Çorbası (Daha Önce Denenmemiş Kavurmalı Harika Lezzet)
Labneli Ispanaklı Kıyır Poğaça
Çilek Reçeli
Etli Alinazik Kebabı
Hdabla | © 2025 |