Cevizli, Kuru Üzümlü, Kayısılı Kurabiye

Cevizli, Kuru Üzümlü, Kayısılı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Kabartma tozu
  • Vanilya
  • Aldığı kadar un

İçine;

  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 avuç kuru kayısı
  • Kuru üzüm

Cevizli, Kuru Üzümlü, Kayısılı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kaseye yumurtaları kırıp içine pudra şekerini, sıvı yağ, kabartma tozu vanilyayı koyup karıştıralım.
  2. Daha sonra unu azar azar ekleyip hamuru yoğuralım. Yumuşak bir hamur olsun. En son kuru meyve ve cevizini ekleyelim.
  3. Hamurdan kesimler alıp istediğimiz formu verip, üzerine çatalı bastıralım.
  4. 200 derecede pişirelim. Afiyet olsun 🤩

Cevizli, Kuru Üzümlü, Kayısılı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patlıcan Kavurma (Malatya Usulü)
Terbiyeli Tavuk Haşlama
Beslenme İçin Yumuşacık Sandviç Ekmeği
Krep Pizza
El Açması Börek
Vişneli Çikolatalı Pasta
Hdabla | © 2025 |