Cevizli Kurabiye

Cevizli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı
  • 4 çay kaşığı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4-5 su bardağı un

İç harcı için;

  • 2 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 adet yumurta akı ( sarısı üstüne
  • 1 paket kuş üzümü ( isteğe göre)
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş fındık ( isteğe göre)
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ

Cevizli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak hamurumuzu yoğurmakla başlayalım.
  2. Oda sıcaklığında olan tereyağımızı yoğurma kabımıza alalım unu hariç tüm materyallerimizi ekleyelim güzelce karıştıralım.
  3. En son unu ekleyelim. ( unu denetimli dökmekte yarar var 3 su bardağından sonra denetimli bir halde ekleyelim. ) ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  4. İç harcını hazırlayalım cevizimizi robottan geçirelim.
  5. Çekilmiş cevizimizin içine 1 adet yumurta akını ek edelim sarısı üstüne sürülecek ayıralım, son olarak tarçın ve şekerini ekleyip karıştıralım.
  6. Hamurumuzu 2 ye bölelim.
  7. Yağlı kâğıt serelim üstüne ikiye böldüğümüz hamurun 1 bezesini alalım üstüne tekrar bir yaglı kâğıt serelim ve merdane yardımı ile açalım.
  8. Açtığımız hamurun üstüne cevizli karışımı güzelce eşit bir biçimde yayalım, üstüne kuş üzümü ve fındık ek edip rulo halinde saralım.
  9. Tırtıklı bir aparat yahut bıçakla rulo yaptığımız hamurumuzu eşit ölçüde keselim tepsiye alıp üzerine yumurta sarısı sürelim.
  10. Önceden ısıtılmış 180° fırında pişirelim net mühlet veremiyorum her fırının pişirme mühleti farklı oluyor.
  11. İlk sıcağı çıktıktan sonra servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Cevizli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lokum Kıvamlı Tavuk Kapama
Karışık Brüksel Lahanası Ve Brokoli Salatası
Köy Usulü Kuş Başı Etli Kabak Yemeği
Kalem Gibi Zeytinyağlı Yaprak Sarması (Anne Usulü )
Kıymalı Simit Poğaça
Limonata
Hdabla | © 2025 |