Cevizli İrmik Helvası Tarifi

Cevizli İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı ceviz içi

Sütlü şerbet için;

  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı süt

Cevizli İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbetimiz için süt ve şekeri bir kap içerisine alıp şeker eriyince yeni kadar karıştıralım.
  2. Daha sonra helvamız için tencereye tereyağı ve sıvı yağı koyalım.
  3. Yağ eridikten sonra irmiği ekleyip rengi dönene kadar kavuralım.
  4. Kavurma süreci bittikten sonra sütlü şerbetimizi ekleyerek karıştıralım.
  5. Ceviz içinide ekleyip şerbetini çekene kadar karıştıralım.
  6. İsterseniz cevizi kavurma etabında da ekleyip kavurabilirsiniz.
  7. Şerbetini çektikten sonra ocağın altını kapatıp tenceremizin kapağını kapatalım ve yarım saat (30 dakika) dinlendirelim.
  8. Daha sonra dinlenen helvamızı karıştırıp servis için hazırlayalım. Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun.

Cevizli İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Çıtır Lokma Tatlısı Tarifi
Sebzeli Bulgur Pilavı
Zeytinyağlı Taze Fasulye
Limonlu Cheescake Tam Ölçülü
Brokoli Salatası
Yakut Renkli Ayva Tatlısı
Hdabla | © 2025 |