Cevizli Elmalı Kurabiye

Cevizli Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 250 gram margarin (oda sıcaklığında)
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Alabildiği kadar un (3-3,5 su bardağı)
İç harcı için;
- 3 adet elma (orta boy)
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- Yarım çay bardağı çekilmiş ceviz
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Cevizli Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamurumuz için yoğurt, pudra şekeri ve margarini bir kaseye alalım ve birbirine entegre oluncaya kadar yoğuralım.
- Üzerine kabartma tozu ve unu ek edelim.
- Unu denetimli bir biçimde ek edelim ve elimize yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edelim.
- Hamurumuz bir kenarda dinlensin.
- İç harç için elmaları soyup rendeleyelim.
- Üzerine şekeri de ek edip ocağa alalım.
- Suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatalım ve tarçınla cevizi de ek edelim.
- Bundan sonraki adımda siz kurabiyenizi ne biçimde yapmak istiyorsanız devam edebilirsiniz.
- Ben dinlenen hamurumuzu 5 eşit modüle böldüm.
- Her bir parçayı kurabiyeyi yapmak istediğim büyüklükte ve eşit olarak üçken bir formda kestim (her bir hamurdan 8 üçken biçim kestim) harcımızı sarma mantığındaki üzere hamura yerleştirip klasik elmalı kurabiye formu vermeyi tercih ettim.
- 180 derecelik fırında 20 dakika pişirmek kâfi olacaktır.
- Pudra şekeri ile süslemek için çabuk etmeleyelim.
- Kurabiyelerimiz büsbütün soğuduktan sonra üzerine pudra şekerini serpelim.
- Tadı tuzu yerinde nefis bir kurabiye oluyor. Deneyenlere afiyet olsun.
Cevizli Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



