Cevizli Baklava

Cevizli Baklava Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı sirke
  • Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
  • 1,5 su bardağı ılık su (300 ml)

İçi için;

  • 300 gram ceviz

Üzeri için;

  • 250 gram tereyağı

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su (1 litre)
  • Birkaç damla limon suyu

Hamuru açmak için;

  • Mısır nişastası

Cevizli Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru açmak için yoğurma kabına 5 su bardağı unu ek edelim.
  2. Ortasını açıp üzerine 1 tatlı kaşığı tuz, yarım su bardağı sıvı yağ, 1 çay kaşığı sirke ekleyip, 1,5 su bardağı ılık suyu yavaş yavaş ek ederek hamuru yoğuralım.
  3. Hamur büsbütün toparlandıktan sonra üzerine nemli bir bezi örterek oda sıcaklığında 15 dakika dinlendirelim.
  4. Daha sonra hamuru mısır nişastası serptiğimiz tezgaha alalım ve 16 eşit kesime bölelim.
  5. Böldüğümüz hamurları elimizle yuvarlayarak bezeler haline getirelim.
  6. Bezelerin her birini sırasıyla mısır nişastası serptiğimiz tezgahta merdane ile açalım.
  7. Açtığımız hamurları yeniden ortalarına mısır nişastası serperek üst üste sıralayalım.
  8. 16 bezeyi de açtıktan sonra tekrar bu kez oklavayla açarak teker teker büyütelim.
  9. Fırın tepsimizi yağlayalım ve açtığımız yufkayı fırın tepsisine yerleştirelim.
  10. Yufkanın tepsiye büyük gelen kısımlarını da oklava yardımıyla keserek tepsinin iç kısımlarına yerleştirelim.
  11. Açtığımız ikinci yufkayı da kâfi boyuta geldikten sonra tepsiye yerleştirelim ve üzerine çekilmiş cevizden serpelim.
  12. Diğer yufkaları da açıp yerleştirerek her iki kat yufkadan sonra ceviz serperek devam edelim.
  13. Son yufkamızı da fırın tepsisine aldıktan sonra bu sefer yufkanın fazla kenarlarını düzgün bir imaj elde etmek için iç kısma yanlışsız katlayalım.
  14. Bir bıçak yardımıyla baklavanın kenarlarını evvel içe hakikat itelim, sonra dikdörtgen formunda dilimleyelim.
  15. Erittiğimiz ve köpüklerini aldığımız 250 gram tereyağını baklavanın üzerine gezdirelim.
  16. Baklavamızı soğuk fırına verelim.
  17. 180 dereceye ayarlayarak bir saat pişmeye bırakalım.
  18. Üstü kızardıktan sonra 160 dereceye düşürüp 30 dakika daha pişirelim.
  19. Şerbeti için 4 su bardağı toz şekeri ve 5 su bardağı suyu tencereye alıp 30 dakika kaynatalım.
  20. Birkaç damla limon suyunu ekledikten sonra ocaktan alalım.
  21. Pişen baklavayı fırından aldıktan sonra sıcak baklavaya hazırladığımız sıcak şerbeti gezdirelim.
  22. Tatlımızın şerbetini güzelce çekebilmesi için büsbütün soğuyuncaya kadar dinlendirelim.
  23. Tabaklara koyup servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🌸.

Cevizli Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pratik Ispanaklı Börek
Pastane Kurabiyesi
Pastaban Tiramisu
Ev Yapımı Spagetti Bolognese
Kakaolu Sultan Tatlısı
Elmalı Turta
Hdabla | © 2025 |