Ceviz Kurabiye
Ceviz Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gram margarin
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağından 1.5 parmak eksik pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı nişasta
- 1 çay kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2-2.5 su bardağı un 200 ml ( 1 buçuk su bardağından itibaren denetimli ekleyin her un farklı)
Arasına sürmek için:
- Kahvaltılık çikolata
Ceviz Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için gereken bütün gereçlerden hoş yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
- Ceviz büyüklüğünde modüller yuvarlayıp bıçak ile ortadan ikiye bölelim .
- Daha sonrasında hamurun üst kısmında ortadan bıçakla bir çizgi çekip kenarlarına tekrardan bıçak ile küçük küçük çizikler atalım .
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip 175 derece fırında pişene kadar pişirelim .
- Soğuduktan sonra ortasına kahvaltılık sürülebilir çikolata sürüp yer kurabiyeyle kapatalım.
Ceviz Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








