Ceviz Dolgulu Tatlı

Ceviz Dolgulu Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin yahut tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4-5 su bardağı un

İçi için;

  • İri kıyılmış ceviz isteğe bağlı badem fındık da konulabilir

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 2-3 damla limon

Ceviz Dolgulu Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığındaki margarini bir kaba alalım.
  2. Sıvı yağımızı ve yoğurdu ekleyelim. Güzelce karıştıralım.
  3. Yumurtanın birini ekleyelim. Oburunun sarısı üzeri için alınır.
  4. Kalan akını kaba ekleyelim.
  5. İrmik ,hindistan cevizi, kabartma tozu vanilya ve sirke ekleyip hamuru güzelce karıştıralım.
  6. 4 yahut 5 su bardağı unumuzu ekleyelim kulak göğsü kıvamına gelene kadar yoğuralım.
  7. Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp elimizle rulo formuna getirip ortası açılıp ceviz koyulur. Hamur kapatılır.
  8. Bıçağın gerisiyle çizikler atılır. Sonra uçlar birleştirilir.
  9. Tepsiye dizelim ortasına badem yada fındık koyalım.
  10. Üzerine yumurta sarısını sürelim. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.
  11. Şerbeti için 4 su bardağı şeker 5 su bardağı su yu tencereye alalım.
  12. Kaynadıktan sonra üzerine birkaç damla limon sıkalım 10 dakika kısık ateşte kaynatalım.
  13. Şerbetimiz soğuk tatlımız sıcak olacak halde şerbetimizi dökelim. Afiyet olsun.

Ceviz Dolgulu Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fincan Poğaçası
İncirli Tarçınlı Cevizli Damla Çikolatalı Kurabiye
Cranberry Ve Damla Çikolatalı Muffin Kek
Çıtır Yufkalı Tavuklu Salata
Kaşarlı Biber Kızartması
Sağlıklı Muzlu Kurabiye
Hdabla | © 2025 |