Ceviz Dolgulu Tatlı
Ceviz Dolgulu Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin yahut tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4-5 su bardağı un
İçi için;
- İri kıyılmış ceviz isteğe bağlı badem fındık da konulabilir
Şerbeti için;
- 4 su bardağı şeker
- 5 su bardağı sıcak su
- 2-3 damla limon
Ceviz Dolgulu Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığındaki margarini bir kaba alalım.
- Sıvı yağımızı ve yoğurdu ekleyelim. Güzelce karıştıralım.
- Yumurtanın birini ekleyelim. Oburunun sarısı üzeri için alınır.
- Kalan akını kaba ekleyelim.
- İrmik ,hindistan cevizi, kabartma tozu vanilya ve sirke ekleyip hamuru güzelce karıştıralım.
- 4 yahut 5 su bardağı unumuzu ekleyelim kulak göğsü kıvamına gelene kadar yoğuralım.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp elimizle rulo formuna getirip ortası açılıp ceviz koyulur. Hamur kapatılır.
- Bıçağın gerisiyle çizikler atılır. Sonra uçlar birleştirilir.
- Tepsiye dizelim ortasına badem yada fındık koyalım.
- Üzerine yumurta sarısını sürelim. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Şerbeti için 4 su bardağı şeker 5 su bardağı su yu tencereye alalım.
- Kaynadıktan sonra üzerine birkaç damla limon sıkalım 10 dakika kısık ateşte kaynatalım.
- Şerbetimiz soğuk tatlımız sıcak olacak halde şerbetimizi dökelim. Afiyet olsun.
Ceviz Dolgulu Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















