Çeşmi Nigar Çorbası
Çeşmi Nigar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı mercimek
- 1 adet soğan
- 1 çorba kaşığı un
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı muskat
- 5 gram tuz
- 5 gram karabiber
- 10 gram et suyu
- 1.5 litre sıcak su
Meyanesi için;
- 1 adet yumurta
- Yarım limon suyu
- Yarım su bardağı süt
Acı yağ için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı nane
Çeşmi Nigar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yemeklik doğranmış soğanları yumuşattıktan sonra unu ekleyip kokusu geçene kadar kavuruyoruz.
- Yıkanmış mercimekleri de ekledikten sonra nizamlı karıştırmak gerekiyor.
- Mercimekler kavrulup rankları sarıya dönünce sıcak suyu ekleyip yaklaşık 30 dk hafif hafif tingirdatıyoruz.
- Yumurta sarısı, limon suyu ve sütü düzgünce çırptıktan sonra yumurta pişmesin diye çorbadan 3-4 kepçe yavaş yavaş ekleyip karıştırıyoruz sonra meyaneyi çorbaya katıp 1 taşım daha kaynatıyoruz.
- Çorbaya katıp 1 taşım daha kaynatıyoruz.
- Çorbayı blenderdan geçirin pürüzsüz bir kıyam alınca, tereyağını eritip üzerine pul biber toz biber ve naneyi yakıp çorbayı servis edin.
Çeşmi Nigar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







