Çeşm-i Nigar Çorbası
Çeşm-i Nigar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı mercimek
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 6 su bardağı su ( et suyu ile karışık olabilir)
- 1 tatlı kaşığı tuz
Terbiyesi:
- 1 yumurta sarısı
- Yarım su bardağı süt
- 1 limon suyu
Sos için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Çeşm-i Nigar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Zeytinyağı ile yemeklik doğranan soğanı kavurun.
- Un ile kokusu çıkana kadar kavurun.
- Mercimek (yıkanmış) ekleyin, suyunu ekleyin altı kısık olarak 30 dk pişirelim.
- Tuzunu ekleyip blenderdan geçirin.
- Terbiyesini yapıp çorbadan ekleyip ılındırın sonra tencereye aktarın.
- Baharatları ve yağı başka tencerede yapıp üstüne ekleyin.
Çeşm-i Nigar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







