Çeşm-i Nigar Çorbası

Çeşm-i Nigar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı mercimek
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 6 su bardağı su ( et suyu ile karışık olabilir)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Terbiyesi:

  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 limon suyu

Sos için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Çeşm-i Nigar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Zeytinyağı ile yemeklik doğranan soğanı kavurun.
  2. Un ile kokusu çıkana kadar kavurun.
  3. Mercimek (yıkanmış) ekleyin, suyunu ekleyin altı kısık olarak 30 dk pişirelim.
  4. Tuzunu ekleyip blenderdan geçirin.
  5. Terbiyesini yapıp çorbadan ekleyip ılındırın sonra tencereye aktarın.
  6. Baharatları ve yağı başka tencerede yapıp üstüne ekleyin.

Çeşm-i Nigar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Tavuk Yaprak Kanat (Mangal Tadında)
5 Malzemeli Tek Tava Kahvaltı
Nafiye Kurabiye
Lokmalık Tarçınlı Kurabiye
Az Acılı Çiğköfte
Kırmızı Mercimek Köftesi
Hdabla | © 2025 |