Az Acılı Çiğköfte

Az Acılı Çiğköfte Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım paket ince esmer bulgur
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 2 adet orta uzunluk sarımsak
  • Yarım bardak ayçiçek yağı (zeytinyağı değil)
  • 2 tatlı kaşığı isot
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi

Servis için;

  • Lavaş
  • Göbek marul
  • Kornişon
  • Domates

Az Acılı Çiğköfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bulgur derin tencereye alınır üzerine silme kaynar su eklenerek ıslatılır. Üzerine kapak kapatılır ve suyu çekip soğumaya bırakılır.
  2. Sıvı yağ içine isot konulur ve bekletilir.
  3. Domates salçası az sıvı yağ ile kavrulur beklemeye alınır.
  4. Büyükçe bir kaseye soğan ve sarımsak ince rendelenir ve suyu süzülür.
  5. Soğanın üzerine baharatlar ve salçalar eklenip karıştırılır.
  6. Salçalı karışım tenceredeki bulgura katılır ve yeterlice yoğrulur.
  7. Son olarak sıvı yağ ve nar ekşisi eklenir. Kapağı kapatılıp 20 dk dinlenmeye bırakılır.
  8. Şekil verilip servis tabağına alınır.
  9. Lavaş göbek konişon domates ve limon ile servis yapılır.

Az Acılı Çiğköfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Buz Gibi Erik Suyu Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nohutlu Sulu Köfte
Yaş Pasta
Köfteli Hünkar Beğendi
Elmalı Kurabiye
Kayınvalidemin Doğum Günü Menüsü
Haşhaşlı Kalburabastı
Hdabla | © 2025 |