Az Acılı Çiğköfte

Az Acılı Çiğköfte Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım paket ince esmer bulgur
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 2 adet orta uzunluk sarımsak
- Yarım bardak ayçiçek yağı (zeytinyağı değil)
- 2 tatlı kaşığı isot
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 3 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
Servis için;
- Lavaş
- Göbek marul
- Kornişon
- Domates
Az Acılı Çiğköfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bulgur derin tencereye alınır üzerine silme kaynar su eklenerek ıslatılır. Üzerine kapak kapatılır ve suyu çekip soğumaya bırakılır.
- Sıvı yağ içine isot konulur ve bekletilir.
- Domates salçası az sıvı yağ ile kavrulur beklemeye alınır.
- Büyükçe bir kaseye soğan ve sarımsak ince rendelenir ve suyu süzülür.
- Soğanın üzerine baharatlar ve salçalar eklenip karıştırılır.
- Salçalı karışım tenceredeki bulgura katılır ve yeterlice yoğrulur.
- Son olarak sıvı yağ ve nar ekşisi eklenir. Kapağı kapatılıp 20 dk dinlenmeye bırakılır.
- Şekil verilip servis tabağına alınır.
- Lavaş göbek konişon domates ve limon ile servis yapılır.
Az Acılı Çiğköfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

